Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Övék a megtiszteltetés

A tokiói játékok megnyitóján a vívó Mohamed Aida és az úszó Cseh László viszi majd a magyar zászlót, előbbi sportoló a hetedik, utóbbi az ötödik olimpiáján vesz részt. Románia zászlóvivői Mădălina Bereş kenus és Robert Glinţă úszó lesznek. A megnyitók történetében először minden ország 1–1 női és férfi sportolója együtt viheti majd a nemzeti lobogót. A tokiói olimpia megnyitóját július 23-án rendezik. <<

Lovrencsics Horvátországban

Lovrencsics Gergő magyar válogatott labdarúgó a horvát HNK Hajduk Split csapatához igazolt. A 32 éves jobbhátvéd szerződése két évre szól, és mivel idén nyáron lejárt a megállapodása a Ferencvárosnál, a horvátok ingyen szerezték meg a játékjogát. A futballista Budafokon kezdte pályafutását, majd Pécsen, Pápán, és a lengyel Lech Poznanban játszott, mielőtt az FTC-hez igazolt, amelynek a legutóbbi három évben csapatkapitánya volt. Pályafutása során csaknem négyszáz hivatalos mérkőzésen 43 gólt szerzett. A válogatottban 44 alkalommal lépett pályára. 

A piszkos anyagiak

A spanyol liga a gazdasági fair play-re hivatkozva kötelezte a Barcelonát, hogy a játékosok fizetését összességében 187 millió euróval csökkentse. Ez a követelés gyakorlatilag lehetetlenné teszi Lionel Messi szerződésének hosszabbítását. A koronavírus-járvány miatt a Barca több mint 350 millió eurós veszteséget könyvelt el. A klub úgy próbálja megoldani a problémát, hogy igyekszik elengedni az összes labdarúgót, akiknek várhatóan nem lenne nagy szerepe a csapatban, de ez még mindig nem elég ahhoz, hogy a klub elnöke, Joan Laporta betartsa ígéretét, és szerződést hosszabbítson Messivel, akinek a Paris Saint-Germain képes vonzóbb ajánlatot adni. A követelés miatt az új szerzeményekkel – Eric Garcia, Emerson, Depay, Agüero –kötött szerződés is kétségessé válhat. 

Megnyitják a kapukat

Telt házasak lehetnek a wimbledoni torna negyeddöntői. Az All England Club szerint az első hét tapasztalatai alapján született meg a döntés, hogy nem csak a finálékra szűnnek meg a korlátozások, melyek értelmében eddig a befogadóképesség 50 százalékát nyitották meg a szurkolók előtt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük