Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hazai nyertesek az Eb-n

Közel hatszáz sportoló részvételével duatlon Európa-bajnokság zajlott az elmúlt hétvégén Maros megyében. Az elit kategóriában a nőknél és a férfiaknál is francia versenyzők diadalmaskodtak, de számos korosztályban hazai siker született.

A rangos megmérettetés keretében pénteken a Transilvania Motor Ringen, vasárnap Marosvásárhely központjában mérték össze erejüket a duatlonisták. A motorversenypályán a standard Eb-t rendezték, ahol 10 kilométeres futást, 37,5 km-es kerékpározást és újabb 5 km-es futást teljesítettek az indulók. A 20 és 24, illetve a 25 és 29 év közötti kategóriában hazai versenyzők nyerték a versenyt, előbbi korosztályban a többszörös országos bajnok, marossárpataki Kovács Szabolcs és a jászvásári Cosmina Spiridon, utóbbiban a kézdivásárhelyi származású Tuzson Ágnes és a kolozsvári Kanizsay Levente bizonyult a legjobbnak.

Hirdetés
Hirdetés

A Marosvásárhely központjában rendezett sprint Eb-n az elit és az ifjúsági kategóriában indulók, továbbá a korosztályos versenyzők és a parasportolók 5 kilométeres futásból, 20 km-es kerékpározásból és újabb 2,5 km-es futásból álló távot teljesítettek. A férfi és a női elit kategóriában is francia versenyzők– Benjamin Choquert és Audrey Merle – nyertek. A férfi mezőnyben a legjobban teljesítő romániai sportoló a kolozsvári Kanizsay Levente volt, aki a 16. helyen zárt, míg a sepsiszentgyörgyi Deák Zsombor a 21. helyen végzett. A korosztályos mezőnyben a 20 és 24 éves férfiak között Kovács Szabolcs újabb győzelmet aratott, a 25–29 éves nőknél a kézdivásárhelyi Tuzson Ágnes másodikként zárt, míg a 30–34 éveseknél a sepsiszentgyörgyi illetőségű Bálint Réka nyert.

Eredmények, elit kategória, férfiak: 1. Benjamin Choquert Franciaország) 51:28, 2. Genis Grau (Spanyolország) 51:36, 3. Arnaud Dely (Belgium) 51:39, …16. Kanizsay Levente 55:37, … 21. Deák Zsombor 56:59. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük