Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elballagtak az agrármérnökök

Elballagtak az agrármérnökök Kultúra

Július 2-án, pénteken a Sapientia EMTE sepsiszentgyörgyi tanulmányi központjában kivételesen két végzős évfolyam búcsúzott az egyetemtől: az idén végzett agrármérnökök mellett a tavaly a járvány miatt az egyetemi ballagástól megfosztott volt hallgatókat is visszahívták, hogy kellő ünnepélyességgel engedhessék őket a pályára.

A 2016–2020-as évfolyam hét, a 2017–2021-es évfolyam kilenc hallgatója ölthette fel a talárt pénteken, jeléül annak, hogy sikeresen értek négyéves tanulmányaik végére.

Hirdetés
Hirdetés

A ballagási ünnepségen a végzősök és az egybegyűltek Dénes Katinka református, Péterfi Ágnes unitárius lelkész és Dávid György plébános áldásában részesültek, majd az egyetemi vezetők szóltak a tanítványokhoz. Tonk Márton ünnepi beszédét a technikának köszönhetően sikerült meghallgatni, az egyetem rektora ugyanis nem tudott személyesen jelen lenni, ő annak emelte ki a jelentőségét, hogy magyar egyetemen tanulhatnak a diákok, ahol a magyarságtudomány is része tanulmányaiknak. Megköszönte a hallgatóknak az intézménybe vetett bizalmát, és azzal biztatta őket, pályakövető rendszerük szerint az egyetem végzettjeinek 40–50%-a rövid időn belül sikerrel helyezkedik el a szakmában, 30%-uk pedig tovább tanul – mondta.

– A Jóistennek teremtő munkatársai vagyunk ezzel a szép szakmával – folytatta a rektor gondolatát dr. Benedek Klára, az egyetem kertészmérnöki tanszékének vezetője (ennek része a szentgyörgyi agrármérnöki szak is), szép szakmai sikereket vetítvén előre a fiatal agrármérnököknek. Domokos József, a marosvásárhelyi kar dékánja az út jelentőségéről beszélt, majd Vargha Fruzsina alpolgármester is köszöntötte a diákokat, ezután vette át a szót a szentgyörgyi tanulmányi központ vezetője, dr. Nyárádi Imre István, aki kifejtette, az oktatásszervezőknek sem volt könnyű az elmúlt időszak, a diákoknak sem, ezt jelzi, hogy az első évfolyam negyede végzett, a másodiknak pedig 40%-a morzsolódott le. A kitartás ezért különösen felértékelődik az agrármérnökök esetében, hiszen ahogy az időjárást sem, sok más tényezőt sem tudnak ellenőrzés alatt tartani, ennek ellenére meg kell őrizniük az újrakezdéshez a reményt.

Deák Anett művészeti líceumos diáklány népdalprodukciója után a frissen végzett agrármérnökök átvehették okleveleiket, de ez a mozzanat egyedi módon zajlott, ugyanakkor ezúttal egy hagyomány is teremtődött: dr. Bartha Csaba és dr. Bíró Enikő évfolyamfelelős oktatók ez alkalommal egy-két mondatban kiemelték tanítványaik jellemének egyediségét, pozitívumait, jó irányú változásait, egyúttal meg is erősítve azokat és családias jelleget kölcsönözve az eseménynek. Majd a harmadéves hallgatók nevében Józsa Sándor búcsúzott a végzősöktől, amazok nevében pedig Rákosi Norbert a maradóktól. És mindenki meglepetésére ekkor született az ünnepség egyik emlékezetes pillanata: Rákosi Norbert beszéde végén a nyilvánosság előtt megkérte szintén ballagó barátnője, Finna Anita kezét, aki igent is mondott.
Pénteken azonban államvizsga, azután lehet majd ismét ünnepelni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások