Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Alakul a csapat Tokióra

A várakozásokat, számolgatásokat is fölülmúlva július 1-jén már 168 volt a tokiói olimpián közvetlen részvételi jogot elnyerő magyarországi sportolók száma. Van még 7 tartalék is, ők csak a szabályok által előírt feltételek mellett lehetnek tényleges résztvevők, például csereként, helyettesítőként, ha valamelyik „alapkvótás” lesérül, megbetegszik stb. A magyar küldöttségből 34 az úszók, 26 a vízilabdázók, 19 az atléták, 18 a kajak-kenusok, 15 a kézilabdázók, 13 a vívók száma. A nem hivatalos hírek szerint Románia is eléri a remélt, tervezett százas kvótaszámot, egyelőre pontos adatokat nem közöltek.

Mitrea szerint a Sepsi OSK az esélyes

Az ausztriai edzőtáborban a gsp.hírportál újságírói főleg annak apropóján faggatták Bogdan Mitreát, a Sepsi OSK hátvédjét, hogy korábban a Spartak Trnava (Nagyszombat) játékosa, sőt csapatkapitánya is volt. A 33 éves B. Mitrea kihangsúlyozta, a sporttörténeti statisztikák ugyan a Trnava mellett szólnak, a jelenlegi csapat azonban verhető, a Sepsi OSK-nak komoly esélyei vannak a továbbjutásra az Európa-konferencialiga második fordulójában, és akkor jöhetne egy újabb erőpróba. A tapasztalt játékos a felvidékieket látja esélyesebbnek az első fordulóban a máltaiak ellen, ezért beszélt a valószínűsíthető Spartak – Sepsi mérkőzésekről is (július 22-én Nagyszombat, 29-én Sepsiszentgyörgy). Arra figyelmeztet, hogy a felvidéki csapat hajtós, a játékosok odaadóan küzdenek, sokat szaladnak, jó a testi felépítésük, erősek. Az interjúban a hátvéd elmondja, örvend, hogy a Sepsit választotta, komoly embereket, komoly munkalégkört talált a klubnál, és nagyon könnyen beilleszkedett, a vártnál is gyorsabban.

A gsp.ro arról is beszámol, a szerdai edzés előtt a Sepsi OSK játékosai Leo Grozavu vezetőedzővel együtt kielemezték az osztrák harmadosztályban játszó Bischofshofen ellen 1-0-ra megnyert mérkőzés főbb tapasztalatait, tanulságait. A tudósító szerint a taktikai megbeszélés idején a Berecz Gyula és Ovidiu Chiribici, a háromszékiek technikai stábjának két tagja mutatta be labdaérzékét, lövőtudását a pálya egyik kapujánál. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük