Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Kosárlabda: dobogóközelben

A 4. helyen zárta a női U18-as országos kosárlabda-bajnokságot a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK csapata. A dobogóra a Bukaresti Olimpia Rapid, a Brassói CSU és a Szatmárnémeti LPS állhatott fel a Temesváron lezajlott döntő turné végén. A kézdiek kiválósága, Kozman Kriszta bizonyult a nyolccsapatos torna legeredményesebb játékosának: 113 pontot szerzett. 

Asztalitenisz: a legjobb 16 között

A Kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK junior 3-as (11–12 évesek) fiú (Kovács Kristóf István, Handra Márk, Simó Éliás Máté) és lány (Canea Kocsis Abigel, Balázs Boglárka, Beján Boglárka) asztaliteniszezői egyaránt bekerültek a legjobb 16 közé a bodzavásári országos csapatbajnokságon – tájékoztatott edzőjük, Kerekes Barnabás. A csoportmérkőzések során a fiúk 3-1 arányban múlták felül a CS Vointa Câmpulung, majd 3-0 arányban az LPS BUZĂU együttesét, de 3-0-ra kikaptak a Besztercei LPS-től, így csoportmásodikként kerültek a főtáblára. Itt 3-2-es vereség következett a CS Mioveni-nel szemben. A lányok a csoportban egyaránt 3-0-ra maradtak alul CSM Buzău I., illetve CSM Dorna Vatra Dornei ellenében, ám miután sikerült 3-1-re legyőzniük a Konstancai LPS második csapatát, feljutottak a főtáblára. Itt 3-1-re kikaptak a későbbi bronzérmes CSM Moinești-től. A fiúknál a Besztercei LPS nyerte a bajnokságot, megelőzve a Giurgiui SCM Dunăreát, az ACS Dumbrăvițát és a Székelyudvarhelyi ISK-t, a lányoknál pedig a Bodzavásári CSM (2. ACSOV Pantelimon I, 3. CSM Moinești I, CN Alexandru Vlăhuță Rm. Sărat). A mieink legközelebbi megmérettetése június 18-21. között esedékes az újszentesi országos bajnokságon, egyéniben. 

Löw helyett Flick

A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) hivatalos közleményben jelentette be, hogy az Európa-bajnokság után Hansi Flick veszi át a német válogatott irányítását a távozó Joachim Löwtől. Az 56 éves szakember a 2024-es hazai rendezésű Eb végéig kötelezte el magát, a fizetése a Bild szerint nagyjából évi 6,5 millió euró lesz. Az 56 éves Flick – aki tavaly nyáron Bajnokok Ligáját s összesen hét trófeát nyert a Bayernnel 2019-es kinevezése óta – 2006 és 2014 között Joachim Löw segítője volt a nemzeti csapatnál, így ott volt a stábban a németek világbajnoki címénél. A távozását áprilisban jelentette be a sorozatban kilencedik Bundesliga-elsőségét begyűjtő bajor sztárcsapat. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük