Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ki jön, ki megy, ki marad?

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) székházában kisorsolták a 2021–2022-es Liga 1 bajnokság 16 tagú mezőnye két utolsó helyének betöltésére kiírt selejtezőket. Az érintett, érdekelt négy csapat kiléte vasárnap este vált véglegessé, a sorsolás tétje a két-két mérkőzés sorrendjének megállapítása volt.

Május 29-én: Dunărea Călăraşi – FC Voluntari, CS Mioveni – AFC Hermannstadt. Visszavágók június 2-án.

Hirdetés
Hirdetés

A Mioveni 3., a Dunărea 4. lett a Liga 2 bajnokságban (felsőház), a Voluntari 7., a Hermannstadt 8. a Liga 1 alsóházi rájátszásában. Közvetlenül feljutott az élvonalba az U Craiova 1948 és a Rapid Bukarest (a másodosztály felsőházának két elsője). Selejtező joga nélkül kiesett a Liga 1-ből az AFC Astra (a 2015–16-os bajnok, volt Román Kupa-győztes!) és az ACSM Politehnica Iași (Jászvásár).

A romániai és erdélyi, valamint anyaországi sajtó többször írt arról, hogy az FK Csíkszereda is esélyes feljutni a Liga 1-be. Nos, ez lehetett ugyan sokak titkos vágya, de az tény, hogy a Székelyföld Labdarúgó Akadémiát is magába foglaló, azzal szimbiózisban élő klub vezetősége hivatalosan nem fogalmazott meg a nyilvánosság felé feljutási célokat, álmokat, legalábbis nem az idénre. Elképzelhető, hogy presztízsből az FK a selejtezőig szeretett volna mégis eljutni, ahol a Voluntari lett volna az ellenfél. Erre engednek következtetni a rájátszás második felében elért eredmények (0–0 Craiován, 2–0 Călărașiban, a közvetlen vetélytárs otthonában), végül 2–2 Csíkban az ASU Politehnica Temesvárral, utóbbi a párhuzamosan zajló Craiova – Dunărea mérkőzés 0–0-lás végeredménye miatt már nem befolyásolta a végső helyezést, a székelyföldi csapat 5. lett a Dunărea mögött. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük