Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Gondok a helyzetkihasználással

Harmadik hazai mérkőzését is elveszítette a labdarúgó másodosztály felsőházi rájátszásában az FK Csíkszereda, a 4. fordulóban a Dunărea Călărași-tól szenvedett 2–1-es vereséget. Suciu Valentin együttese korábban az U Craiovától szintén 2–1-re, a Rapidtól pedig 1–0-ra kapott ki. Szombaton 12.30-kor a felsőházban ugyancsak egy pontot szerzett Temesvári ASU Poli vendége lesz a csíki együttes a rájátszás ötödik fordulójában. 2. Liga, felsőházi rájátszás, a 4. forduló eredményei: CS Mioveni – Temesvári ASU Poli 4–0, FK Csíkszereda – Dunărea Călărași 1–2, FC U Craiova 1948 – Bukaresti Rapid 1–0. A rangsor: 1. FC U Craiova 45 pont, 2. Bukaresti Rapid 42, 3. CS Mioveni 41, 4. Dunărea Călărași 38, 5. FK Csíkszereda 3; 6. Temesvári ASU Poli 33.

Három erdélyi klub a legjobb négy között

Az alapszakasz-győztes Brassói Corona a negyedik helyezett Gyergyói Hoki Klubbal, míg a másik ágon a második és harmadik helyezett találkozik, azaz a Galac a Csíkszeredai Sportklubbal küzd a romániai jégkorongbajnokság elődöntőjében. Ma és csütörtökön Brassóban, illetve Galacon találkoznak a felek, majd április 25-én, vasárnap Gyergyószentmiklós és Csíkszereda lesz a helyszín. Ha további meccsekre lesz szükség a továbbjutás eldöntéséhez, akkor 26-án, hétfőn ismét a GYHK, illetve a Sportklub lesz a házigazda. Ha szükség lesz az ötödik összecsapásra is, arra 28-án, szerdán kerül sor Brassóban és Galacon.

Az UEFA visszavág

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) bejelentette, hogy elfogadta a Bajnokok Ligája reformjára vonatkozó javaslatot, így a sorozat 2024-től már az új formátumban zajlik. Aleksander Ceferin, a szervezet elnöke az európai Szuperliga létrehozását néhány „kapzsiságtól vezérelt” klub „szégyenteljes kezdeményezésének” nevezte, illetve úgy fogalmazott, hogy a lépés „a labdarúgás szerelmeseinek arcul köpése”. Egyúttal megerősítette, hogy a Szuperliga klubjaiban játszó futballisták nem vehetnek majd részt olyan nemzetközi eseményeken, mint a világbajnokság vagy az idei Európa-bajnokság.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük