Felhívás!

Nem feltartott kézzel várják a Kolozsvári CFR-t

Nem feltartott kézzel várják a Kolozsvári CFR-t Sport

A bajnoki címvédő Kolozsvári CFR-t fogadja ma 21 óra 30 perctől a Sepsi OSK csapata, a labdarúgó élvonal felsőházi rájátszásának 2. fordulójában. A sepsiszentgyörgyieknek eddig még nem sikerült legyőzniük a zsinórbeli negyedik bajnoki címükre hajtó kincses városiakat, akik legutóbbi háromszéki látogatásukkor, idén januárban 1–0-s győzelemmel távoztak.

A Sepsi OSK a Craiova elleni gól nélküli döntetlen után újabb nehéz feladat előtt áll, hiszen a bajnokság egyik legerősebb csapata ellen lép pályára, mégpedig a címtartó Kolozsvári CFR ellen. A vasutasok továbbra is második helyen állnak a rangsorban, hátrányuk egy pont a FCSB-vel szemben, amin minden bizonnyal változtatni akarnak, emiatt borítékolhatóan kettőzött erővel fognak játszani. De a negyedik helyen álló sepsiszentgyörgyieknek sem mindegy a mérkőzés végkifejlete, így izgalmas összecsapás körvonalazódik.

„Egy újabb bajnokaspiránssal találkozunk, így mondanom sem kell, milyen nehéz kilencven percünk lesz. A címvédő CFR-t senkinek sem kell bemutatni, értékes játékosok alkotják, akik a játék minden egyes mozzanatát uralni tudják. Nehéz lesz, de minket sem szabad leírni, mert a tisztes helytállás mellett jó eredményeket akarunk elérni a rájátszásban. Keményen dolgoztunk ennek érdekében, és ez reményeim szerint a pályán is visszaköszön majd” – vetítette előre a ma esti párbajt Leo Grozavu, a Sepsi OSK vezetőedzője.

A CFR idén 11 győzelmet, 3 döntetlent és 2 vereséget összegzett, de az is sokatmondó adat, hogy a 45-ből 28 találatot a második félidőben szereztek a fellegváriak, ráadásul 11-et a mérkőzés 75. perce után. A két csapat egymás elleni párharcában eddig kevés babér termett a piros-fehéreknek, az élvonalban még soha nem sikerült legyőzniük az erdélyi riválist. Tíz találkozón mindössze kétszer értek el döntetlent, nyolc alkalommal a kolozsváriak diadalmaskodtak. A Sepsi OSK ebben az idényben is kiérdemli a „döntetlenbajnok” titulust, az eddigi 31 mérkőzésen 16 alkalommal (hétszer idegenben) osztozkodtak a pontokon a mieink.

Labdarúgó 1. liga, playoff, 2. forduló: ma 19 órától FC Botoșani – U Craiova, 21.30-tól Sepsi OSK – Kolozsvári CFR; csütörtökön 20.15-től Academica Clinceni – FCSB.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.