Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Nagy a bizonyítási vágy

Ma kezdődik a magyar-szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokság, de végső győztest csak közel három hónap múlva, június 6-án fognak hirdetni. A következő egy hétben ugyanis a csoportkört rendezik, a kieséses szakasz csak május 31. és június 6. között lesz. Magyarországon Gyirmót, Székesfehérvár, Szombathely és a kispesti Bozsik Aréna lesz a helyszín, míg Szlovéniában Celje, Koper, Maribor és Ljubljana, a finálét a szlovén fővárosban rendezik.

Ma pályára lép az egy csoportban szereplő magyar és a román válogatott is. Gera Zoltán szövetségi kapitány legényei a németek ellen kezdenek Székesfehérváron, Adrian Mutu együttese pedig Budapesten játszik Hollandia ellen. Mint ismeretes, két évvel ezelőtt a román válogatott remekelt az olaszországi Eb-n, akkor Mirel Rădoi kapitány vezérletével egészen az elődöntőig menetelt a csapat, ennek köszönhetően több mint 60 év után ott lehetnek az olimpián, ezért a mostani Eb jó teszt lehet tokiói torna előtt. A magyar-román meccset egyébként szombaton 19 órától rendezik Kispesten. A csoportok első két helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe.

U21-es Európa-bajnokság, mai program: B-csoport, 19.00: Csehország – Olaszország, Szlovénia – Spanyolország. A-csoport, 22.00: Magyarország – Németország, Románia – Hollandia. Csütörtökön, D-csoport: 16.00 Anglia – Svájc, 22.00 Portugália – Horvátország; C-csoport: 19.00 Oroszország – Izland, 22.00 Franciaország – Dánia. A mérkőzéseket a TVR 1, a TVR 2 és az M4 Sport közvetíti.

Jégen a műkorcsolyázók

Ma veszi kezdetét az olimpiai kvalifikációs stockholmi műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokság, amelyen 40 ország 191 sportolója indul, magyar részről a női mezőnyben Láng Júlia, a párosoknál Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk, jégtáncban pedig Yanovskaya Anna és Lukács Ádám harcolhat a kvótaszerzésért az olimpiára. Romániának nem lesz képviselője a mezőnyben.

A mai műsor: női rövidprogram az Eurosport 1-en 10.55–16.15 között, a TVR 2-őn 11–15 óra között. Megnyitó ünnepség: az Eurosport 1-en 18.30–19 óra között, TVR 2-őn 21–21.55 között.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük