Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Leiskolázta ellenfelét a SIC

Leiskolázta ellenfelét a SIC Sport

Egy percig sem volt kérdéses a győztes kiléte a tegnapi Sepsi-SIC – Alexandria élvonalbeli kosárlabda-mérkőzésen a Sepsi Arénában, a sepsiszentgyörgyiek 50 pontos sikerükkel újabb lépést tettek a hibátlan alapszakasz felé. Ugyanott a KSE nem tudta megismételni egy nappal korábbi teljesítményét és remek hajrája dacára fejet hajtott Konstancával szemben, a Nemzeti Liga 20. fordulójában.

Hirdetés
Hirdetés

Semmiféle gondot nem okozott a rangsorban utolsóelőtti Alexandria legyőzése a Pašić, Orbán, Gödri-Părău, Tobin, Gardner kezdőötössel felálló Sepsi-SIC számára, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a két csapat nem egy súlycsoportba tartozik. Tobin, Gardner és Gödri-Părău találataival 6–0-s előnyre tettek szert a mieink a mérkőzés elején, de a folytatást is zöld-fehér fölény jellemezte. Az első szakasz közepén 16–5-re vezettek a szentgyörgyiek, majd csakhamar átlépte a 10 egységet a differencia, az első tíz percet 27–11 arányban hozta a Mikes-gárda.

A második negyedben a kiemelkedő dobóformát mutató Tobin és Orbán vezényletével gyorsan nőtt a különbség a felek között, nagyszünetre már 23 ponttal vezettek a háromszékiek (26–49). A harmadik szakaszban tovább nyílt az olló, minden egyes játékosnak lehetőséget adott Zoran Mikes, tanítványai 30 pont előnnyel várták a záró felvonást (39–69). Pavlopoulou hármasa vezette fel az utolsó negyedet és Kelemen Kincső triplája zárta. Alexandria nem állította komoly próbatétel elé a jóval erősebb játékosállománnyal rendelkező vendéglátókat, akik végül 50 pontos, megérdemelt diadalt arattak.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alapszakasz, 20. forduló: Alexandria – Sepsi-SIC 47–97 (11–27, 15–22, 13–30, 8–28). Sepsi-SIC: Pašić 5/3, Orbán 12, Gödri-Părău 6, Tobin 17, Gardner 11/3, Ghizilă 8/6, Pavlopoulou 9/3, Cătinean, Kelemen 7/3, Růžičková 10, Mandache 4, Kovács 8. Edző: Zoran Mikes.

Ennél jóval nehezebb dolga volt a Kézdivásárhelyi SE-nek a Phoenix CSU Simona Halep Konstanca ellen. A céhes városiak kezdtek jobban, a negyedik percben 6–4-re vezettek, ám ezzel el is lőtték puskaporukat. Az alaposan belelendült tengerpartiak fordítottak és 18–10-re nyerték a nyitó szakaszt. A folytatásban Ljubomir Kolarevic tanítványainak nagy gondot okozott gondot a kosárszerzés, több mint hat percig nem tudtak betalálni, ez alatt 33–10-re elhúzott az ellenfél. A Wilson, Mitchell, Thomas trió nagyszünetre 33–16-ra módosította az állást. A 17 pontos hátrányból Biszak, Wilson és Debreczi pontjaival kezdte meg a felzárkózást a kézdi alakulat, azonban tíz pontnál közelebb nem tudtak férkőzni, a harmadik tíz perc végére a konstancaiak visszaállították a 17 egységnyi előnyüket (49–32).

A tekintélyes különbség ellenére sem hagyta magát a kék-fehér mezes csapat, hatalmas hajrával izgalmassá téve a végjátékot, ám fáradozásuk csupán a tisztes helytálláshoz volt elég, 59–51 lett a vége.

Phoenix CSU Simona Halep Konstanca – Kézdivásárhelyi SE 59–51 (18–10, 15–6, 16–16, 10–19). KSE: Debreczi 9, Wilson 15, Kozman, Domokos 2, Mitchell 8, Thomas 13/3, Czimbalmos, Biszak 4, Bara-Németh. Edző: Ljubomir Kolarevic.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások