Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Készülhetnek a döntőre

Kvalifikációs turnén vettek részt Marosvásárhelyen a Sepsiszentgyörgyi ISK birkózói, a szereplés kiválóra sikerült, hiszen mind a 13 sportoló továbbjutott a Román-kupára, és az országos egyéni döntőre. A fiúknál Baga Zsolt (35 kg-os súlycsoport), Delne Csaba (48 kg), Kovács Kázmér (52 kg), Hosszú Szabolcs és Sándor Tamás (57 kg), Ilyés Szabolcs (62 kg), Dima Csongor (75 kg), Dumitru Victor (85 kg) és Ilyés Norbert (100 kg), míg a lányoknál Varga Maya (30 kg), Török Emese (39 kg), Bacz Anita (46 kg) és Váncsa Andrea (50 kg) készülhet az érmekért folyó küzdelemre. Edzők: Kertész Dávid, Hatos Péter, Barabás György.

Betliztek hazai pályán

Csütörtök este a román futsalválogatott 3–2-re kikapott Bosznia-Hercegovinától a teremlabdarúgó Eb-selejtező 4-es csoportjának 3. fordulójában. A Robert Lupu edzette nemzeti csapatban lehetőséget kapott az SG Kecskemét Futsal háromszéki csapatkapitánya, Mánya Szabolcs is. Szerdán ismét összecsap a két együttes, ezúttal viszont a bosnyákok lesznek a házigazdák. Eredmény: Románia–Bosznia-Hercegovina 2–3 (0–2). Gólszerzők: C. Matei (36.), Ferreira (25.), illetve Radmilović (9., 17.), Ivanković (39.). A csoport állása: 1. Bosznia-Hercegovina 9 pont, 2. Románia 2, 3. Észak-Macedónia 2, 4. Szerbia 2.

Megtört a Celtic hegemóniája

Bebiztosította bajnoki címét a Glasgow Rangers, amely hétvégén 3–0-ra verte a St. Mirrent, míg a Celtic vasárnap a Dundee United pályáján botlott (0–0). Hat fordulóval a vége előtt a világoskékek előnye 20 pont a zöld-fehérek előtt, így a Rangers bajnoki címe matematikailag is biztossá vált. Steven Gerrard alakulatának tíz év után sikerült megtörnie a városi rivális hegemóniáját, a Celtic a 2011–12-es idény óta sorozatban húzta be a bajnoki címeket Skóciában. A Rangers ugyanakkor története során 55. alkalommal lett bajnok, ami világrekordnak számít. A Rangers román középpályása, Ianis Hagi pályafutása első bajnoki elsőségét ünnepelheti. A 22 éves labdarúgó eddig 26 bajnokin kapott lehetőséget az idényben, ezeken hat gólt és kilenc gólpasszt hozott össze.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük