Felhívás!

AJÁNLÓ

MŰVÉSZ MOZI

Kedd: 16:45 Scooby (amerikai animációs vígjáték, magyarul beszélő), 17:00 Nagypapa hadművelet (amerikai vígjáték, magyarul beszélő), 18:45 Szívek királynője (dán–svéd filmdráma), 19:15 Monster Hunter – Szörnybirodalom (amerikai–német fantasy, 3D-s).

ELŐADÁS

Március 11-én 17 órakor a kézdivásárhelyi Vigadóban a Szent Rita Egyesület szervezésében Hogyan túrázzunk biztonságosan? címmel tart előadást Wagner Attila alpinista, a sugárfürdői sípályák igazgatója, Jitărașu Attila önkéntes, Vaszi Róbert munkatárs, az útvonalak ismerője, továbbá a jelrendszerek szerkesztője és elhelyezője. Moderátor: Berecki Barna túraszervező.

MEGEMLÉKEZÉS

A Székely szabadság napján, március 10-én a történelmi magyar egyházak és a Sepsiszéki Székely Tanács szervezésében ökumenikus istentisztelet keretében emlékeznek Sepsiszentgyörgyön 17 órától a turul-szobornál. Igét hirdet Zelenák József evangélikus, Dávid György római katolikus, Incze Zsolt református és Kovács István unitárius lelkész. Fellép az idén fennállásának 100. évét ünneplő Kónya Ádám Városi Művelődési Ház férfidalárdája, meghívott szónok Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke. 19 órától a Székely Nemzeti Tanács székházában zárt körben átadják a Gábor Áron-díjat a Háromszék napilapnak, melyet az SZNT Facebook oldalán élőben követhetnek az érdeklődők. Laudációt mond Gazda József, az SZNT alelnöke.

SZÍNHÁZ

* A Tamási Áron Színház március 10-én és 17-én, szerdán a nagyteremben Pintér Béla A sütemények királynője című művét adja elő (rendező: Pálffy Tibor). 13-án, szombaton 19 órától a nagyteremben a Műsor – 4. rész (színházi beszélgetések) és 28-án, vasárnap 19 órától a Műsor – 5. rész vetített előadás (online vetítés: a 3. rész 10-én és 17-én 19 órától; a 4. rész 24-én, és 31-én 19 órától).

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.