Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Erdélyiek nélkül

A Viitorul Pandurii Târgu Jiu labdarúgócsapata lesz az a Liga 2-es alakulat, amely a Román-kupa idei kiírásának elődöntőjében szerepelhet. A Gorj megyei együttes a másodosztályban csoporttárs Kolozsvári Universitateát győzte le szerda este, és így történelme során először szerepelhet a sorozat legjobb négy csapata között. A szintén 2. ligás Petrolul Ploieşti nem tudott megálljt parancsolni az Astra Giurgiunak, amely 3–0-s győzelem után lépett tovább. Idén nem jutott a legjobb négy közé erdélyi vagy bánsági alakulat, ilyen legutóbb a 2013–14-es sorozatban történt, amikor az Astra, a Petrolul, a Dinamo és a FCSB közül került ki győztesként a gyurgyevói csapat. Labdarúgó Román-kupa, negyeddöntő: Chindia Târgovişte – U Craiova 0–1, Kolozsvári Universitatea – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 1–3, Petrolul Ploieşti – Astra Giurgiu 0–3. A Dunărea Călăraşi – Dinamo Bukarest találkozó tegnapi lapzártánk után végződött.

Nézők a bukaresti Eb-n

Szóbeli beleegyezésüket adták a romániai járványügyi hatóságok, hogy a Nemzeti Aréna kapacitásának 25 százalékába beengedjék majd a nézőket a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság bukaresti mérkőzéseire. A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) közlése szerint így közel 12 ezer néző is helyet foglalhatna a lelátón a nyári Eb-meccseken.

A tavalyról idén nyárra halasztott kontinentális torna kevesebb, mint száz napon belül, június 11-én Rómában fog debütálni a Törökország – Olaszország mérkőzéssel. A torna fennállásának 60. évfordulója alkalmából kivételesen 12 európai országban rendezik a 16. kiírás meccseit. Róma és Bukarest mellett Budapest, London, München, Baku, Szentpétervár, Amszterdam, Bilbao, Glasgow, Dublin és Koppenhága látja majd vendégül a résztvevő csapatokat.

A közel 60 ezer fő befogadására alkalmas bukaresti arénában június 13-án az Ausztria – Észak-Macedónia, 17-én az Ukrajna – Észak-Macedónia, 21-én pedig az Ukrajna – Ausztria csoportmeccseket rendezik. Június 28-án pedig az F-csoport (Franciaország, Németország, Magyarország, Portugália) első helyezettje mérkőzik itt a nyolcaddöntőben az A, B vagy C jelű széria harmadik helyezettjével.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük