Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Rájátszásban a kézilabdázók

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC 19 év alatti lány kézilabdacsapata befejezte az országos bajnokság alapszakaszát. A Gabriela Artene irányította zöld-fehérek az alapszakasz visszavágóját két győzelemmel és egy vereséggel zárták, így az Érték csoportban, vagyis a rájátszásban folytatják a pontvadászatot.

A Szabó Kati Sportcsarnokban rendezett teremtornán a házigazdák előbb a Medgyesi ISK felett diadalmaskodtak, majd a koronavírus által sújtott Brassói Dinamo meg nem jelenése miatt zöldasztalnál (10–0) kapták meg a győzelemért járó pontokat. A harmadik mérkőzésüket 33–20 arányban elveszítették a Brassói Coronával szemben, ennek értelmében 8 ponttal a D-csoport második helyén zártak, és jutottak rájátszásba.

„Az újabb teremtorna és a mérkőzések miatti boldogságot némileg beárnyékolták a sérülések. Az elmúlt időszakban befektetett munka után többre számítottunk, az addig jól működő összjáték ezúttal akadozott, de igyekszünk javítani a csapatjátékon, és kihozni a legtöbbet az előttünk álló mérkőzésekből” – nyilatkozta Gabriela Artene edző.

Az U19-es csapat következő ellenfelei a Chimia Râmnicu Vâlcea, az Unirea Dobroești és az Energetic Râmnicu Vâlcea lesznek. Az odavágó március 26. és 28., a visszavágó április 23. és 25. között esedékes.

Sir Alex a legjobb

A skót Sir Alex Ferguson lett minden idők legjobb edzője a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS), amely az elmúlt negyedszázadban klubedzőként és válogatott szövetségi kapitányként elért eredmények együttes figyelembevételével készítette el a listát. A csütörtökön közzétett rangsor első helyét 257 ponttal foglalja el Sir Alex Ferguson José Mourinho (226) és Arsene Wenger (211) előtt. Az idén, december 31-én 80 esztendős skót szakember 1974-től 2013-ig dolgozott edzőként, 2153 meccsen ült a kispadon. Karrierjéből 26.5 évet a Manchester United menedzsereként töltött el, sikert sikerre halmozva az angol együttessel. Az MU történetének leghosszabb ideig hivatalban lévő edzőjeként 38 trófeát nyert, ebből kettő volt Bajnokok Ligája-győzelem, 13 Premier League- és öt FA-kupa-elsőség.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük