Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kezdődnek a visszavágók

Kezdődnek a visszavágók Sport

Többhetes szünet után a visszavágó első három fordulójával folytatódik a női kosárlabda Nemzeti Liga. A továbbra is buborékrendszerben zajló viadalt a hétvégén három helyszínen rendezik.

Hirdetés
Hirdetés

Háromszéki csapataink, az újdonsült hatszoros Román-kupagyőztes Sepsi-SIC és a Kézdivásárhelyi SE Brassóban lép pályára, ahol az egymás elleni párbajon kívül a házigazda Olimpiával és Târgoviștevel mérik össze erejüket.

A hibátlan mérleggel rendelkező Sepsi-SIC az élről várja a hétvégi mérkőzéssorozatot, amelynek a brassói D. P. Colibași Sportcsarnok ad otthont. Az elmúlt hétvégén a zöld-fehérek zsinórban negyedszer, összességében pedig hatodszor nyerték meg a Román-kupát. Ilyen előzmények után a Cenk-alatt folytatnák győzelmi sorozatukat, ahol ma Târgoviște ellen kezdenek, szombaton következik a házigazda Olimpia, majd vasárnap a háromszéki rangadó a KSE ellenében. A tavaly novemberi odavágón a sepsiszentgyörgyiek 87–26 arányban számoltak rá a kézdivásárhelyiekre.

A Kézdivásárhelyi SE legutóbb a Bukaresti Agronomiával játszotta, a magyarországi Molnár József irányította kézdiek 66–45-re diadalmaskodtak. A céhes városiak 4/7-es győzelmi mutatóval a tabella 7. helyezettjeként indulnak a brassói buboréktornán, ahol sorrendben az Olimpia, Târgoviște és a Sepsi-SIC lesz az ellenfelük. A házigazda Brassói Olimpia nyolc sikerrel és három vereséggel a rangsor 4. helyét foglalja el, míg Târgoviște az ötödik.

Brassó mellett Bukarest és Arad is otthont ad egy-egy turnénak: a fővárosban az Agronomia és a Rapid mellett az Alexandria, illetve a Konstancai Phoenix lép pályára, a határ menti városban az Aradi FCC, a Nagyváradi Rookies, a Szatmárnémeti VSK és a Kolozsvári U küzd a pontokért.

A tervezett program (a frbaschet.ro szerint): ma, Brassó: Brassói Olimpia–Kézdivásárhelyi SE (16 óra), Târgoviște–Sepsi-SIC (19 óra); Bukarest: Agronomia Bukarest–Konstancai Phoenix (16 óra), Bukaresti Rapid–Alexandria (19 óra); Arad: Kolozsvári U–Szatmárnémeti VSK (16 óra), Aradi FCC–Nagyváradi Rookies (18.30 óra).

Szombat, Brassó: Sepsi-SIC–Olimpia (16 óra), KSE–Târgoviște (19 óra); Bukarest: Konstanca–Rapid (16 óra), Alexandria–Agronomia (19 óra); Arad: Nagyvárad–Kolozsvár (16 óra), Szatmár–Arad (18.30 óra).

Vasárnap, Bukarest: Alexandria–Konstanca (12 óra), Agronómia–Rapid (15 óra); Brassó: Târgoviște–Olimpia (15 óra), KSE–Sepsi-SIC (18 óra); Arad: Nagyvárad–Szatmár (16 óra), Kolozsvár–Arad (18.30 óra).

A rangsor állása: 1. Sepsi-SIC (11/0) 22 pont, 2. Aradi FCC (9/2) 20 pont, 3. Szatmárnémeti VSK (9/1) 19 pont, 4. Brassói Olimpia (8/3) 19 pont, 5. Târgoviște (7/4) 18 pont, 6. Kolozsvári U (6/5) 17 pont, 7. KSE (4/7) 15 pont, 8. Konstancai Phoenix (4/7) 15 pont, 9. Bukaresti Rapid (3/8) 14 pont, 10. Alexandria (2/9) 13 pont, 11. Agronómia Bukarest (1/8) 10 pont, 12. Nagyváradi Rookies (0/10) 10 pont.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük