Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A győzelem reményében

A győzelem reményében Sport

A labdarúgó 1. liga 25. fordulójában Szászmedgyesre látogat a Sepsi OSK csapata, ahol a kiesés ellen küzdő Hermannstadt ellen veszi fel a kesztyűt. A vasárnap 18 órakor kezdődő találkozón együttesünk abban a reményben lép pályára, hogy tovább növeli pontjai számát a felsőházi rájátszásba jutás érdekében.

Hirdetés
Hirdetés

Csapatunk múlt héten, hazai pályán az Academica Clinceni-el játszott gól nélküli döntetlent, zsinórban a hatodikat. A háromszéki csapat legutóbb január 23-án győzött, ennek ellenére negyedik a rangsorban. A piros-fehér mezesek egész héten azon dolgoztak, hogy kijavítsák a hibákat, és újra győztes meccset vívjanak. Vasárnapi összecsapásuk egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek, hiszen ahhoz a Hermannstadthoz látogatnak, amely egy nagyon stabil és agresszív csapat.

– Idegenbeli kiszállás vár ránk, semleges pályán, Medgyesen, ahol érdekes körülmények ígérkeznek, esőzés van kilátásban a mérkőzés időpontjában, plusz a helyi Gázmetán azelőtt való nap játszik ugyanott, egyszóval több mint bizonyos, hogy nem a legjobb gyepszőnyegen fogunk játszani. Erre számítunk, amellett, hogy egy olyan csapattal találkozunk, amelyiknek nagy szüksége van a pontokra, csakúgy, mint nekünk – vezette fel a mérkőzést Leo Grozavu, a Sepsi OSK vezetőedzője.

A szakvezető emlékeztetett, hogy a rangsorban elfoglalt helyük ellenére az utóbbi időben feljavulóban van a szebeniek játéka, elég csak a FCSB elleni 1–0-s győzelmükre gondolni – ezt megelőzően 10 meccsen át tartott a nyeretlenségi szériájuk (5 döntetlen – 5 vereség). Legutóbb 1–0-ra alulmaradtak Craiovával szemben, a tíz döntetlenjükből hatot idegenben érték el, ezt a mutatót csak az OSK tudja felülmúlni hét idegenbeli ikszével. Ami a két csapat egymás elleni mérlegét illeti, az eddigi hét találkozóból csupán egyszer tudott nyerni a Sepsi OSK (2019. szeptember 21-én, hazai pályán 3–0-ra), kétszer a szebeniek örülhettek sikernek, négy alkalommal döntetlenre végeztek. A novemberi odavágón 1–1 volt a végeredmény.

– Nehéz dolgunk lesz, annál is inkább, mivel kötelességünk, hogy a hosszú-hosszú döntetlensorozat után megtörjük a jeget és győztesként hagyjuk el a játékteret. Nagyon akarjuk a győzelmet, megpróbáltunk a fejekben rendet tenni, kicsit más irányt próbálunk venni. Nem szabad elfelejteni, hogy minket sújtott a legdrasztikusabban a koronavírus, majdnem a teljes játékoskeret megbetegedett, mindezek ellenére pontokat szereztünk, és 24 forduló után 3 vereség áll a nevünk mellett. Szerettünk volna ennél többet is, de az egészségügyi helyzet nem engedte – tette hozzá Grozavu.

A 25. forduló menetrendje: pénteken 20.30-tól Dinamo – Viitorul; szombaton 12.30-tól Medgyesi Gázmetán – Aradi UTA, 15 órától Academica Clinceni – Astra Giurgiu, 20 órától Chindia – Craiova; vasárnap 18 órától Hermannstadt – Sepsi OSK, 20.30-tól Botoşani – FCSB; hétfőn 17.30-tól Jászvásár – Voluntari.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük