Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Még egy csapattal kevesebb

Hivatalossá vált, hogy visszalép a másodosztályos bajnokságból a főtámogató nélkül maradt Turris Oltul Magurele labdarúgócsapata. A Román-kupa nyolcaddöntőjében a Dunărea Călărași – Turris-Oltul mérkőzés elmarad, előbbi meccs nélkül jut tovább a negyeddöntőbe. A Román Labdarúgó-szövetség szabályzata viszont nem ilyen egyértelmű arra vonatkozóan, hogy mi lesz a Turris bajnokságban megszerzett pontjaival, a szakszövetség még nem hozott döntést. A tavaszi idény kezdete február 20.

Budapesten a nagy meccs

A budapesti Puskás Arénában rendezik az RB Lepizig-Liverpool Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzését február 16-án. Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik csapata azért nem tudja hazai pályán fogadni a riválisát, mert a német hatóságok lezárták a határokat olyan országok, így Nagy-Britannia előtt is, ahol a koronavírus új variánsa terjed.

Brady diadalmenete

A Tampa Bay Buccaneers nyerte a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjét, az 55. Super Bowlt: 31-9-re győzött a címvédő Kansas City Chiefs ellen. A 43 éves Tom Brady, a floridaiak irányítója – aki tavaly húsz esztendő után hagyta el a New England Patriots csapatát – tizedik nagydöntőjében a hetedik bajnoki címét ünnepelhette. A Tampa Bay története során másodszor nyerte meg a Vince Lombardi-trófeát. A mérkőzés legértékesebb játékosának, pályafutása során ötödször, Bradyt választották.

Az év első Grand Slam tornája

Megkezdődött az ausztrál nyílt teniszbajnokság. A férfi főtáblán a 29. születésnapját ünneplő Fucsovics Márton öt játszmában győzött a hazai közönség előtt szereplő Marc Polmans ellen. A világranglistán 55. helyezett magyar játékosra a következő körben a háromszoros Grand Slam-bajnok, svájci Stanislas Wawrinka vár. A női egyes mezőnyében Babos Tímea is bejutott a második fordulóba, miután két szoros szettben verte a belga Ysaline Bonaventure-t. A világ második legjobb női játékosa, Simona Halep könnyed sikerrel kezdte menetelését, két sima szettben múlta felül a hazaiakat képviselő Lizette Cabrerát, a következő ellenfele a horvát Alja Tomljanovic lesz.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük