Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Készülnek a tavaszi idényre

Készülnek a tavaszi idényre Sport

Napi edzésekkel, illetve rendszeres edzőmérkőzésekkel készül a Kézdivásárhelyi SE labdarúgócsapata a harmadosztályos bajnokság tavaszi folytatására. A játékoskeretből többen is távoztak, helyüket helyi labdarúgókkal igyekeztek pótolni. A 3. Liga előreláthatóan március közepén folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés

A KSE harmadosztályos labdarúgócsapata Gazda József vezetőedző irányításával január 18-án kezdte meg a felkészülést a 2020–2021-es idény tavaszi folytatására. A vezetőedzőtől megtudtuk, több játékos is távozott a téli szünetben: a kapus Farkas Róbert, aki a Csíkszeredai Imperial Wet futsalcsapatát választotta, de Emilian Popa és Plumb Petre sem kívánta a céhes városban folytatni pályafutását. Alin Babeit kölcsönadták Barcarozsnyónak, Gyerő Adorjánt a Baróti VSC-nek, míg Gajdó Gothárd szándékait egyelőre nem ismerik. Az érkezők között találunk két nagy visszatérőt, Albu Norbertet és Rancz Attilát. Niczuly Rajmond és Dobozi Krisztián személyében két ígéretes junior csatlakozik a kerethez, mindketten 2004-ben születtek. Az NB 2-es Kazincbarcika együttesétől érkezik Lakatos Miklós balhátvéd, illetve a Csíkszeredai Labdarúgó Akadémiától Antal Barna szélső.

– Az eddigi barátságos mérkőzéseken mutatott teljesítményünk alapján kijelenthetem, sikerült erősítenünk az új szerzeményekkel, meg vagyok elégedve a fiúk teljesítményével. Ha már több más megyéből érkezett játékos távozott, helyükre igyekeztünk itteni focistákat igazolni, akik előtt szép jövő áll. Nehéznek ígérkezik a visszavágó, de bízunk benne, hogy mindenki egészséges lesz, és eredményesen tudunk szerepelni – nyilatkozta Gazda József.

A kézdivásárhelyiek eddig négy edzőmérkőzést játszottak, 4 – 2-re verték az FK Csíkszereda U19-es alakulatát, 3–2-re nyertek Prázsmár ellen, 1–1 arányban ikszeltek a Brassói SR-vel, illetve miután félidőben 2–1-re vezettek, végül 4–2-re kikaptak a másodosztályos Bákótól. Szombaton 11 órától csoportbeli ellenfelüket, a Székelyudvarhelyi FC-t látják vendégül a műfüves pályán.

A KSE egyébként a nyári felállásban is bizonyította, hogy helyt tud állni a 3. ligában: a fiatalok lendületét ugyanis Damian, Tankó, Gáll és Kanyó rutinja egészíti ki. Az őszi mérkőzéseken pedig látható volt, hogy amikor odatette magát a csapat, akkor jöttek a pontok is, de a koronavírus őket sem kímélte, a megfertőződött kerettagok hiánya sok pont elvesztését eredményezte. Már csak abban kell bízni, hogy a járvány nem tesz be a csapatnak, és a KSE le tud játszani minden meccset a pályán. A 4 győzelmet, 1 döntetlent és 5 vereséget összegző kék-fehér mezes alakulat jelenleg a hetedik az 5. csoportban, innen szeretnének előrébb lépni a tavaszi szezonban.

A KSE játékoskerete: Bunduc Gabriel, Niczuly Rajmond – kapusok; Zsombori Zsolt, Telcean Marius, Tankó Zsolt, Răzvan Damian, Barbócz Norbert, Dobozi Krisztián, Lakatos Miklós, Péter Ákos – védők; Gáll Attila, Kanyó Szilárd, Mojzi Botond, Albu Norbert, Rancz Attila – középpályások; Bandi Álmos, Gajdó Tamás, Pakucs Norbert, Solovăstru Gabriel, Antal Barna – szélsők; Becze Tamás, Vasiloi Robert – csatárok.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük