Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Elmaradt a Topolya elleni edzőmeccs

A kedvezőtlen időjárási körülmények – heves zivatar, erős szélfúvás – miatt elmaradt az FK Csíkszereda labdarúgócsapatának Topolya elleni első felkészülési mérkőzése Antalyában. Topolya egyébként már több találkozót is lejátszott, a csíkiak elleni lett volna az utolsó, mielőtt ma visszarepülnek Szerbiába. A Suciu Valentin irányította FK Csíkszereda a tervek szerint legközelebb pénteken játszik felkészülési mérkőzést az ukrán másodosztály kilencedik helyezettjével, az FK Obolon Kijevvel, ezt követően vasárnap a Dinamo Moszkva II. lesz az ellenfél. További program: február 3.: Sahtar Donyeck U21 és Borac Banja Luka (Bosznia-Hercegovina, első osztály), február 6.: FK Zeta (Montenegró, első osztály).

Sós szemekig kapaszkodott

Adrian Ahritculesei román alpinista feljutott a világ legmagasabb aktív vulkánjára. A 6893 méteres tengerszint feletti magasságban lévő Ojos del Salado (Sós Szemek) hegytömb és csúcs Argentína és Chile határövezetében, az Atacama-sivatagban található, az Andok-hegység második legmagasabb pontja. A 36 éves petrozsényi hegymászónak két segítője is volt, a bákói Radu Turta és a barcarozsnyói Ovidiu Popescu. A Zsil-völgyi alpinista korábbi hódításai: Aconcagua (Argentína, 6962 m), Elbrusz (Oroszország, 5642 m), Mont Blanc (Olaszország és Franciaország határvonalán, 4748 m). (bl)

 

Tuchel Londonban

Thomas Tuchel veszi át a Chelsea irányítását. A 47 éves szakember kinevezésére egy nappal azt követően került sor, hogy a londoni klub megköszönte a munkát Frank Lampardnak. A klubikon másfél évig ült a csapat kispadján, ám a remek idénykezdet után az utóbbi időben nagyon nem ment a Kékeknek: a utóbbi nyolc bajnoki mérkőzésükből ötöt elveszítettek, így a kilencedik helyre csúsztak vissza a tabellán. Ebben a helyzetben kell átvennie az együttest Tuchelnek, a korábban a Mainznál és a Dortmundnál is megforduló, legutóbb a Paris Saint-Germainnél dolgozó német mester másfél éves szerződést írt alá, egyéves hosszabbítási opcióval.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük