Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kiderült a doppingvétség

Akár a jövő héten is meghozhatja a végső döntését az Országos Doppingellenes Ügynökség (ANAD) annak a három a labdarúgónak az ügyében, akikről tavaly szeptemberben derült ki, hogy tiltott módon végeztek vitaminkúrákat egy magánklinikán.

Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Astra Giurgiu három játékosáról, Alexandru Ionițáról, Kehinde Fatairól és Takayuki Setoról van szó, akik 12 óra leforgása alatt több alkalommal, adagonként több mint 100 ml vitamint és ásványi anyagokat tartalmazó orvosságot kaptak, amit viszont tilt a nemzetközi ügynökség (WADA). Az elmúlt hónapokban az ANAD többször is beidézte a játékosokat, aki nem jelentek meg. A Román Labdarúgó-szövetség felfüggesztette versenyigazolványukat mindaddig, amíg meg nem születik a végső ítéltet.

Hirdetés
Hirdetés

A legutóbbi, január 14-i tárgyaláson viszont megjelent Ioniță, és vallomást tett. Sajtóértesülések szerint mindezt a várható büntetése enyhítése miatt tette, ugyanis 26 évesen nem szeretné elvágni karrierjét. 75 százalékkal csökkenthetik a büntetést, amennyiben vallomást tesz, és együttműködik a hatóságokkal. A maximálisan kiszabható büntetés 5 év eltiltás, így viszont Ioniță megúszhatja egy 15 hónapos felfüggesztéssel, és 28 évesen folytathatja pályafutását.

A Gazeta Sporturilor sportnapilap rámutatott, a versenyszabályzat szerint a Hivatásos Labdarúgó-ligának (LPF) is lépnie kell ez ügyben, amennyiben bebizonyosodik a doppingvétség, és végleges ítélet születik, akkor a csapatot is ki kell zárni az 1. ligából.

Az Astra jelenleg a 13. helyen áll a rangsorban, ma 20 órától pedig annak a Kolozsvári CFR-nek lesz a vendége a 19. fordulóban, amely hétfőn hétre növelte a zsinórban veretlen mérkőzéseinek számát. A címvédő ezzel két pontra közelítette meg a FC Argeş ellen kedden gólnélküli döntetlent elérő FCSB csapatát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük