Hirdetés
Hirdetés

Híztál a Youtube-on

Híztál a Youtube-on Kultúra

A kézdivásárhelyi Ego Sum zenekar a napokban saját Youtube-csatornáján tette közzé legújabb, Híztál című dalához készült videóját. Páll Áronnal, a zenekar frontemberével a zenéről, klipről és a tervekről is beszélgettünk.

A Híztál zenéje némiképp elüt az Ego Sum alternatív rockjától, így elsőként a miértről érdeklődtünk. „A zenét Lóri (Jakabos Loránd basszusgitáros – szerk.) riffje köré építettük. Miután ez megvolt, Áron megírta a szöveget, ami hozta magával a dallamot is. Nem akartuk túlbonyolítani a dolgokat, egy egyszerű, pimasz rockdal megírása volt a cél”, fejtette ki Áron. A dalszöveg egy általános témát dolgoz fel. „Az osztálytalálkozók hangulatát idézi, ahol meglátod a csajt, akit mindig is szerettél volna, viszont már diákként is elég »súlyos« voltál a feladathoz. Most, amikor 10 év után találkozol vele, látod a megvetést a szemében, hogy »azóta se lettél egy karcsú Adonisz«. Innen pedig halad a sztori a szócsatától a ferraris csábításig”.

Hirdetés
Hirdetés

A dalhoz készült videó is megér egy misét. „A klip saját gyártmány, és a témához jó barátunk, Robi, a zenekar mindenesének messze földön híres tánctechnikája adta az ötletet. Na meg aztán alkatilag is passzolt a mondanivalóhoz, ezért örültünk, hogy vállalta a nemes feladatot”, hangsúlyozta Áron.

Ami a terveket illeti, idén jubilál a zenekar, és bíznak benne, hogy lesz lehetőségük ezt megünnepelni. „Idén lesz tízéves az Ego Sum, amire több projekttel készülünk. Új dalokat jelentetnénk meg, reméljük, sikerül olyan tempóban kihozni ezeket, mint a Térerőt meg a Híztált. Ugyanakkor, ha minden jól megy, egy album is elkészülhet az augusztusi évtized-váltásunkig. Erőt ad, hogy egyre több visszajelzést és biztatást kapunk a közönségünktől. Ez azt sugallja nekünk, hogy szeretik, amit csinálunk, és még jobb kedvvel vágunk bele a folytatásba. Ugyanakkor reméljük, hogy az idén végre koncerten is találkozhatunk ismét”, summázott a frontember.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások