Felhívás!

Röviden

Százhúsz éves az MLSZ

120 évvel ezelőtt alapították a Magyar Labdarúgó Szövetséget; a jubileumi év egybeesik több fontos,– ahogy az MLSZ honlapja fogalmaz – történelmi jelentőségű eseménnyel is a szervezet életében. „Büszkék lehetünk arra, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség egyike volt a kontinens és a világ első futballszövetségeinek, ezért megalakulása nemcsak számunkra jelentős sporttörténelmi esemény” – mondta Csányi Sándor, az MLSZ elnöke. A 120. évben Magyarország története során első alkalommal lesz idén felnőtt Európa-bajnokság (társ)házigazdája, a nyári kontinensviadal négy összecsapását – három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt – rendezik a tavaly előtt átadott, 67 ezres Puskás Arénában. Ugyancsak először lesz házigazdája (szintén társrendezésben, a szlovénokkal közösen) az ország U21-es Európa-bajnokságnak – az UEFA második legnagyobb eseményének magyarországi mérkőzéseit Budapesten, Székesfehérváron, Szombathelyen és Győrben rendezik. Szintén mérföldkőnek számít, hogy 2023-ban majd Európa-liga döntőt rendeznek a Puskás Arénában, ahol tavaly az Európai Szuperkupáért kiírt mérkőzést is játszották.

A Magyar Labdarúgó Szövetség 1901. január 19-én Budapesten, az Akadémia utca 1. szám alatti István Főherceg Szálló különtermében alakult meg tizenhárom klub és a Versenypálya-szövetség részvételével. Az alapító egyesületek a következők voltak: BAK, BEAC, BSC, BTC, Budai Ganzgyár, Ganz Vagongyár, “33” FC, MAC, MFC, MUE, Műegyetemi FC, Postás és az FTC. Az MLSZ a kontinentális Európában mindössze a kilencedik futballszövetség volt, míg kontinensen kívül ebben az időszakban csak elvétve, egy-két országban működött hivatalos nemzeti labdarúgó-szövetség.

Ibra duplája

Sérülését követően két góllal tért vissza Zlatan Ibrahimovic a kezdőcsapatba az AC Milanban, amely 2–0-ra nyert hétfőn este a Cagliari vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokságban. A listavezető piros-feketék sorozatban 16. idegenbeli bajnokijukon nem találtak legyőzőre. A 39 éves Ibrahimovic sérülés miatt heteket hagyott ki, november 22. óta nem játszott kezdőként a bajnokságban, most viszont rögtön két góllal tért vissza. A svéd csatárklasszis ezzel elmondhatja magáról, hogy az elmúlt 23 év mindegyikében betalált.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.