Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hárman a válogatottban

Hárman a válogatottban Sport

A Sepsi–SIC csapatatából Ioana Ghizilă és Orbán Nicolett, míg a Kézdivásárhelyi SE-ből Lénárt Paula kapott behívót a román női kosárlabda-válogatottba, amely az idei utolsó két Európa-bajnoki selejtezőjére készül. Románia február elején Csehország és Olaszország legjobbjaival mérkőzik meg az Isztambulban esedékes buboréktornán.

A frbaschet.ro tudósítása szerint a román válogatottat felkészítő Ayhan Avci tizenkét hazai játékost hívott meg a január 29-én kezdődő bukaresti összetartásra. A török szakember ezúttal is számít a négyszeres bajnok és ötszörös kupagyőztes Sepsi–SIC együttesétől Ioana Ghizilă, valamint Orbán Nicolett játékára, míg a Kézdivásárhelyi SE csapatából Lénárt Paula öltheti magára a címeres mezt.

Hirdetés
Hirdetés

A tervek szerint két bukaresti felkészülési nap után a kilencfősre szűkített román nemzeti csapat január 31-én utazik Törökországba, ahol csatlakoznak hozzuk a külföldön játszó játékosok. Ayhan Avci szövetségi kapitány öt tartalék játékost is kijelölt arra az esetre, ha valaki lesérülne, vagy éppen pozitív koronavírustesztet produkálna. Köztük ott van a zöld-fehérektől Kelemen Kincső, továbbá Kilin Tünde (Szatmárnémeti VSK), Alexandra Uiuiu (Kolozsvári U), Fodor Márta és Dora Ardelean (mindketten az Aradi FCC-től).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük