Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Két bronzérem az országosról

A Sepsi–SIC birkózói két bronzéremmel tértek haza a november 27. és 29. között rendezett kadét és huszonhárom év alattiak országos bajnokságáról, amelynek Konstanca adott otthont. A Mátéfi Árpád és Barabás György által felkészített Orbán Norbert (75 kg) és Nagy Anikó (59 kg) is harmadik helyen végzett az U23-as korosztály mezőnyében.

Lefocizták a Fradit

Gyengén játszott a Ferencváros focicsapata a több alapemberét is nélkülöző Barcelona ellen, így odahaza is vereséget szenvedett a magyar bajnok a katalán csapattól – most gólt sem rúgtak. A G-csoportot százszázalékos teljesítménnyel vezető katalánok gyorsan eldöntötték az összecsapást, Antoine Griezmann, Martin Braithwaite és Ousmane Dembélé találataival kevesebb, mint fél óra játék után már 3–0-ra vezettek, és megtartották előnyüket. A magyar bajnok először nem szerzett gólt a BL főtábláján. A rosszabb gólkülönbségével negyedik Ferencváros jövő kedden az ukrán Dinamo Kijev otthonában zárja a csoportkört, a találkozó tétje a kvartett harmadik helye, azaz az Európa Liga legjobb 32 csapata közé kerülés lesz.

Izgalmas véghajrá

Kilenc csapat már biztosította a helyét a labdarúgó Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszára, a nyolcaddöntőre még kiadó további hét helyért a csoportkör hatodik, záró fordulójában tizenhárom csapat verseng. Az A csoportban az Atlético Madridnak (6 pont) és a Salzburgnak (4) maradt még esélye a továbbjutásra – a spanyolok egy hét múlva az osztrákoknál vendégeskednek –, a végletekig kiélezett B csoportban viszont mind a négy együttes, a Borussia Mönchengladbach (8), a Sahtar Donyeck (7), a Real Madrid (7) és az Internazionale (5) is reménykedhet még.

A D csoportban az Atalanta (8) és az Ajax (7) verseng, jövő szerdán Hollandiában pont egymással meccselnek. Hasonló a helyzet az F csoportban is, ahol a Lazio (9) fogadja a Club Brugge (7) együttesét. Izgalmas küzdelem zajlik a H csoportban, ahol a Manchester United, a Paris Saint-Germain és az RB Leipzig egyformán kilenc ponttal várja a csoportkör zárását.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük