Felhívás!

Megakadályozhatjuk

A család, haza, hit, szabadság jelszavak zászlóra tűzésével készül a román parlamentbe az Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), vagyis Szövetség a Románok Egyesüléséért párt, amelynek bejutása tovább élezné az amúgy is feszült magyar-román viszonyt. A működési szabályzatukban is rögzített, egyébként tiszteletre méltó alapelvek ugyanis számukra üres szólamok csupán, amelyek hangoztatása a szavazók megnyerését hivatott szolgálni. Mint ahogy a románok összefogására való törekvésük hirdetése is. A valóságban és a gyakorlatban viszont hataloméhség, szélsőséges hangnem és soviniszta megnyilvánulások sorozata jellemzi őket.

De mit is várnánk egy olyan politikai alakulattól, amelynek az alapítója és elnöke a magyarellenességéről hírhedt George Simion, aki ellen immár két büntetőeljárás van folyamatban! Egyiket közutakon felfüggesztett hajtási jogosítvánnyal való vezetés, a másikat hamis rendszámú jármű üzembe helyezése miatt indították. Egy magára és a híveire valamit is adó pártvezető a történtek után sűrű bocsánatkérések közepette örökre eltűnne a közéletből. De Simiont nem ilyen fából faragták, mert visszavonulás helyett honatyai tisztségre pályázik. Törvényszegő létére a törvényhozás tagja szeretne lenni.

George Simion enyhén szólva gyenge jelleméről 2019. május 17-én személyesen is meggyőződhettem az úzvölgyi magyar haditemetőben tett korteshadjárata alkalmából. A tapasztalataim alapján pedig kijelenthetem, hogy életem során kevés ilyen gátlástalan emberrel találkoztam. Hiszen nem akárki képes hazudni, rágalmazni és hamis feljelentést tenni néhány röpke óra leforgása alatt.

Ő viszont mindezt szemrebbenés nélkül megcselekedte, a helyszínről azt üzenvén, hogy fekete zsákokkal vannak letakarva a szerinte ott nyugvó román katonák sírjai, holott azokat már előző este eltávolítottuk; azt állítván, hogy szélsőséges székelyek fenyegetik; azt nyilatkozván, hogy a támadásuk áldozata lett.

Mindezek ismeretében bátran kijelenthetem, hogy Simionhoz hasonló sötét alakok még nem könyököltek a román parlamentben. A vasárnapi választáson való tömeges részvételünkkel azonban most is megakadályozhatjuk, hogy ez előfordulhasson. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások