Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Marokkóban hangolnak a selejtezőre

A 2022-es hollandiai rendezésű Európa-bajnokság selejtezőjére készülő román teremlabdarúgó-válogatott december első felében két felkészülési mérkőzést játszik Marokkóban. A Robert Lupu szövetségi kapitány által irányított trikolórok december 5-én, szombaton gyűlnek össze, majd másnap utaznak Marokkóba, ahol december 8-án és 9-én két barátságos meccsen mérik össze erejüket a házigazdákkal. Többek között a háromszéki Mánya Szabolcs (Kecskemét) is behívót kapott a válogatottba. A 4-es számú selejtezőcsoportban Románia ellenfelei Szerbia, Bosznia-Hercegovina és Észak-Macedónia lesznek, az első találkozókat január 28-ra időzítették. A csoportelső kijut a kontinenstornára, de az összesen nyolc selejtezőcsoportból hat második helyezett is részt vesz az Eb-n.

Székelyudvarhelyen edzőtáboroznak

A román U19-es korosztályú futsalválogatott Kacsó Endre vezetésével mával kezdődően december 3-ig egyhetes edzőtábort tart Székelyudvarhelyen. A keretet a Kézdivásárhelyi SE két játékosa is erősíti, Barbócz Norbert és Mojzi Botond.

Gyászol a sportvilág

Mind azt már megírtuk, életének 61. évében elhunyt Diego Armando Maradona, az argentin válogatott világbajnok klasszisa, a Boca Juniors, a Napoli és a Barcelona korábbi labdarúgója. Argentin sajtóhírek szerint hirtelen szívmegállás okozta az elmúlt hetekben többször is kórházban kezelt legenda halálát. Az egykori klasszis 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat, amelyben 1977 és ’94 között 91 alkalommal lépett pályára 34 gólt szerezve. Klubszinten a Napolival érte el a legnagyobb sikereit: kétszeres olasz bajnok lett (1987, 1990), Olasz Kupát (1987), Szuperkupát (1990) és UEFA-kupát (1989) nyert a korábban sikertelen csapattal. Nápolyban több helyen is megemlékeztek Maradonáról, a polgármester pedig kezdeményezte, hogy az argentin futballsztár nevét vegye fel a város stadionja.

Különleges módon tisztelegne Maradona emléke előtt André Villas-Boas, az Olympique Marseille portugál vezetőedzője, aki azt nyilatkozta, szeretném, „ha a FIFA visszavonultatná a tízes mezszámot az egész világon. Ez lenne a legméltóbb tisztelgés a valaha volt legjobb játékos emléke előtt.”

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük