Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Elúszott kupaszereplés

Nem utazott el Szatmárnémetibe, a ma kezdődő Román-kupa teremtornájára a Kézdivásárhelyi SE női kosárlabdacsapata, miután két játékosa megfertőződött koronavírussal. Az idénynyitó, úgynevezett „buborék” rendszerben zajló turné előtti kötelező tesztelésen derült fény a fertőződésekre, ennek értelmében a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság nem adott engedélyt a csapatnak a tornán való részvételre. A KSE-től származó információk szerint mindannyian csalódottak, hogy lemaradnak a kupasorozatról, nagyon készültek rá, hogy megismétlik előző szezonbeli csúcsteljesítményüket, amikor fennállásuk során először jutottak be a kiírás négyes döntőjébe.

Mint ismeretes, a címvédő Sepsi–SIC alanyi jogon a négyes döntőbe jut, a többi nyolc résztvevő csapatot két csoportba osztották. Az A jelzésű négyesbe sorolt KSE 2–0 arányban elveszíti mérkőzéseit a Szatmárnémeti VSK, a Bukaresti Agronomia és az Alexandria ellenében. A B csoportban az Aradi FCC, a Brassói Olimpia, a Konstancai Phoenix és a Kolozsvári U küzd a továbbjutásért. A Final Fourba a Sepsi–SIC mellé a két csoportelső és a legjobb második helyezett jut be. A döntő jövő év februárjában vagy márciusában esedékes.

Egyre több a halasztás

Elnapolták a másodosztályú FK Csíkszereda szombati, Pandurii Târgu Jiu elleni mérkőzést, mivel a bajnokság utolsó helyezettjének teljes kerete karanténba került, miután egy zsilvásárhelyi játékosnak pozitív lett a koronavírus-tesztje. A találkozót november 11-én pótolják. A labdarúgó II. liga alapszakaszának 10. fordulójából egy másik mérkőzést is elnapoltak, a Resicabányai CSM-nél kialakult gócpont miatt a bánságiak Concordia Chiajna elleni hazai mérkőzését is november 11-re halasztotta a szövetség. Az FK a program szerint szombaton játszik bajnoki mérkőzést, a táblázaton jelenleg 7. helyen álló Turris-Oltul Turnu Măgurele vendége lesz. A 10. forduló eddigi eredményei: Temesvári Ripensia – Turris-Oltul Turnu Măgurele 4–2, Dunărea Călărași – Metaloglobus Bukarest 1–0, Viitorul Pandurii Tg. Jiu – Unirea Slobozia 3–1, CSM Slatina – Gloria Buzău 0–2, Lénárdfalvi SK – Temesvári ASU Poli 3–3.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük