Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

A tájfutást népszerűsítenék

A Zöld Nap Egyesület partnerségben a Wegener Pro Sanitate Alapítvánnyal tájfutást népszerűsítő versenyt szervez pénteken 17 órától a céhes városi W. Wegener Parkban. A rendezvény célja a tájfutás népszerűsítése, a tájékozódási- és állóképesség növelése, ugyanakkor a park fáinak megismertetése is. A résztvevőknek a térképen megjelölt ellenőrzőpontokat kell megkeresni a parkban, és a legrövidebb idő alatt a célba érni. Az útvonalat a versenyző a pontok között maga választja meg. Fontos kiemelni, hogy a résztvevők nem egyszerre szaladnak, hanem 1 perces különbséggel indulnak. A verseny egyéni, nem csoportos. Kivételt képeznek a 10 éven aluli gyermekek, akik csak szülői kíséret mellett szaladhatnak. Az esemény 16.30-tól a regisztrációval kezdődik, 17–18 óra között zajlik a verseny, majd ezt követi az eredményhirdetés.

Az esélyesebb nyert

Az FK Csíkszereda nyerte a székelyföldi rangadót a labdarúgó Román-kupa harmadik fordulójában, kedden délután 2–0-ra győzött a Székelyudvarhelyi FC otthonában. A Suciu Valentin irányította csíkiak Bauza és Pintér góljaival győzték le megyei riválisukat, és léptek tovább a sorozat negyedik körébe. Az FK-ra szombaton újabb kiszállás vár, a II. liga 7. fordulójában, délelőtt 11 órakor a Gloria Buzău vendégeként lépnek pályára.

Több néző

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) engedélyezte, hogy a Ferencváros a Puskás Arénában játssza le a Juventus és a Barcelona elleni hazai mérkőzését a Bajnokok Ligája csoportkörében. A zöld-fehér klub kérelemmel fordult az UEFA-hoz, hogy a három hazai meccs közül a másodikat és a harmadikat a Puskás Arénában rendezhessék meg. Az európai szövetség kedvező döntést hozott az ügyben, így november 4-én a Juventust, december 2-án pedig az FC Barcelonát a Puskás Arénában fogadja Szerhij Rebrov együttese. A Dinamo Kijev elleni összecsapás október 28-án a Groupama Arénában lesz. A stadionok legfeljebb harmincszázalékos kihasználtsággal fogadhatnak nézőket. A Ferencváros 25, míg a magyar csapat 11 év után szerepel ismét a legrangosabb európai kupasorozat főtábláján.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük