Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Nehéz dolguk lesz

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elkészítette a teremlabdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének csoportbeosztását. A magyar válogatott az Izrael–Ciprus párharc győztesével, Kazahsztánnal és Fehéroroszországgal került egy négyesbe. Románia sem járt jobban, ugyanis az Anglia–Macedónia előselejtező győztesével, valamint Szerbia és Bosznia-Hercegovina legjobbjaival harcol majd a továbbjutásért. Az Eb-selejtezők rendszere a korábbiakhoz képest megváltozott, mostantól a négyes csoportokban oda-visszavágós rendszerben mérkőznek meg egymással a csapatok. Az első fordulót a tervek szerint decemberben rendezik, az utolsót pedig áprilisban. A nyolc kvartett első helyezettje, valamint a hat legjobb második kivívja az Eb-szereplést, a két legrosszabb csoportmásodik pedig 2021 novemberében rájátszásban dönt az utolsó Európa-bajnoki helyről. A 12. futsal Európa-bajnokságnak 2022 januárjában és februárjában Hollandia ad otthont. Ez lesz a sportág első 16 csapatos kontinensviadala. A hollandok rendezőként automatikusan kijutottak az Eb-re.

El Clasico októberben

Jövő vasárnap rajtol a spanyol labdarúgó-bajnokság 2020/2021-es idénye. A szezon „csökkentett üzemmódban” kezdődik, mivel az első fordulóból három mérkőzést bizonytalan idővel elhalasztottak. A Real Madrid – Getafe, az FC Barcelona – Elche és az Atletico Madrid – Sevilla találkozókat azért tolták későbbre, a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában szerepelt csapatok hosszabb pihenőhöz jussanak. A zárt kapuk mögött induló idény első El Clasicóját az FC Barcelona és a címvédő Real Madrid között október 25-én rendezik a Camp Nou Stadionban. „A spanyol futballnak, a Barcelonának és nekünk is az kedvezne, ha maradna. Leo jobbá teszi a spanyol bajnokságot, a csapatát és az el Clásicókat is” – Sergio Ramos azt szeretné, ha Lionel Messi nem hagyná el a nagy riválist.

Tenisztanfolyam indul

A sepsiszentgyörgyi teniszklub tanfolyamot indít gyerekek és felnőttek számára – kezdőknek és haladóknak egyaránt. Érdeklődni Kósa Ferenc diplomás teniszoktatónál lehet a 0744.379.072-es telefonszámon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük