Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

A középdöntőben csatázhatnak

A világbajnok Hollandia mellett Horvátország és Szerbia csapatát kapta csoportellenfélnek a magyar női kézilabda-válogatott a decemberi norvég-dán közös rendezésű Európa-bajnokság csütörtöki, bécsi sorsolásán. A románok a D-csoportba kerültek az egyik házigazda, Norvégia, illetve Németország és Lengyelország társaságában. Továbbjutás esetén, a középdöntőben – ahová a csoportok első három helyezettje jut – összejöhet a magyar–román párharc.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága a koronavírus-járvány miatt két forduló után felfüggesztette az eredetileg május végéig kiírt selejtezőt és a legutóbbi, 2018-as, franciaországi kontinenstorna végeredménye alapján állapította meg az idei Eb tizenhatos mezőnyét, a két házigazda automatikusan kvalifikálta magát.

A 2020-as női kézilabda Európa-bajnokság csoportbeosztása: A: Franciaország, Dánia, Montenegró, Szlovénia. B: Oroszország, Svédország, Spanyolország, Csehország. C: Hollandia, Magyarország, Szerbia, Horvátország. D: Norvégia, Románia, Németország, Lengyelország.

Gattuso első edzői sikere

A labdarúgás iránti szenvedély fontosságát hangsúlyozta Gennaro Gattuso, a Napoli vezetőedzője szerda este, az Olasz Kupa döntőjének megnyerését követően. A játékosként többek között világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes szakember edzői karrierje első trófeáját szerezte meg, miután együttese 0–0-s eredményt követően büntetőpárbajban legyőzte a Juventust. A fináléban tizenegyesek döntöttek, de a meccs képe alapján megérdemelt a Napoli sikere. A dél-olasz gárda lényegesen veszélyesebben játszott a torinóiaknál, sokkal több helyzete volt és csak a kapufa, illetve Gianluigi Buffon nagyszerű védései miatt nem tudta kiharcolni a sikert a 90 perc alatt. A Juventus gyengén futballozott, legnagyobb sztárjainak, így Cristiano Ronaldónak sem ment a játék. A koronavírus-járvány miatti leállást követően az Olasz Kupával indult újra a futballélet Olaszországban. A bajnokság a hétvégén folytatódik, s ott a Juventusnak van esélye, hogy megvédje címét, egy pont előnnyel áll a második Lazio előtt a tabellán 12 fordulóval a vége előtt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük