Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Nem avatnak győztest

Lezártnak nyilvánították a férfikosárlabdázók két legrangosabb európai kupasorozatát, az Euroligát és az Európa-kupát, egyik ligában sem hirdetnek győztest. A következő idény az Euroligában október 1-jén, míg az EK-ban szeptember 30-án indul. Előbbiben a mezőny megegyezik majd a most törölt szezonéval, míg utóbbiban annak a nyolc együttesnek garantált a helye, amelyek bejutottak a negyeddöntőbe.

Az „érinthetetlen hatok”

Az FC Barcelona vezetése semmiképpen sem adja el Lionel Messit és a spanyol bajnoki címvédő együttes további öt labdarúgóját – a Marca értesülése szerint. A csapatkapitány Messi mellett a védettek kategóriájába tartozik a kapus Marc-Andre ter Stegen, a védő Gerard Piqué, a középpályás Frenkie De Jong és két csatár, Antoine Griezmann és Ansu Fati. Ugyanakkor a keret többi tagja elvben távozhat megfelelő ajánlat esetén. A márciusban a járvány miatt félbeszakadt spanyol élvonalban 27 forduló után az 58 pontos Barcelona vezet a Real Madrid (56 pont) és a Sevilla (47) előtt. A La Liga küzdelmeit június 8-tól folytathatják.

Storck Dunaszerdahelyen

A korábbi sajtóhíreknek megfelelően Bernd Storck lett a szlovák élvonalban szereplő DAC 1904 labdarúgócsapatának vezetőedzője. A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya kétéves szerződést írt alá, és június 1-jén veszi át az együttes irányítását. „Rögtön a kezdetektől nagyon jó kommunikáció zajlott köztem, Világi Oszkár tulajdonos és a klub sportigazgatója között, a tárgyalások rendkívül professzionális módon folytak. Nagyon várom már, hogy a szurkolókkal közösen sikerre vigyük ezt a rendkívül ambiciózus projektet” – nyilatkozta Bernd Storck. A német szakember Hélder Cristovaót váltja a kispadon, a portugál szakember januárban lett a csapat vezetőedzője, de mindössze öt tétmérkőzésen – négy bajnoki és egy kupatalálkozón – irányította a sárga-feketéket. Az 57 éves Storck – aki a magyar válogatottat kijuttatta a 2016-os Európa-bajnokságra, a tornán pedig a nyolcaddöntőig menetelt a csapattal – legutóbb a belga élvonalban szereplő Cercle Brugge-nél dolgozott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük