Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

A kvótaszerzés 2021 júniusában zárul

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közzétette az általános kvalifikációs alapelveket a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára. Az eddig megszerzett kvóták megmaradnak, a további helyekért pedig legkésőbb 2021. június 29-ig lehet küzdeni. A sportágspecifikus kvalifikációs szabályzatok átdolgozása a nemzetközi sportági szövetségek feladata. Ezeket a NOB jóváhagyása után előreláthatólag idén április vagy május folyamán hozzák nyilvánosságra.

 

Megbüntették a CFR-t

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága 3500 eurós büntetést szabott ki a Kolozsvári CFR együttesére az FC Sevilla elleni hazai Európa Liga-mérkőzésen történt incidensek miatt. A kolozsvári klubnak 90 nap alatt kell kifizetnie a bírságot, amit azért kapott, mert a szurkolók pirotechikai eszközöket használtak a tizenhatoddöntős párharc első, 1–1-re végződött találkozóján. Továbbá az UEFA figyelmeztette a CFR-t a csapat nem megfelelő viselkedése miatt a spanyolországi, gól nélküli döntetlennel zárult visszavágón, amelynek végén Dan Petrescu vezetőedző és a játékosok hevesen tiltakoztak a videobíró-rendszer által érvénytelenített gól okán. A második számú európai kupasorozat egyenes kieséses szakaszában, a legjobb 32 együttes között február végén a Kolozsvári CFR vereség nélkül búcsúzott, a spanyol gárda idegenben lőtt találattal jutott tovább.

 

Elutasították a bércsökkentést

Az angol élvonalbeli labdarúgók szakszervezete (PFA) elutasította a Premier League-klubok által javasolt 30 százalékos bércsökkentést. A PFA azzal indokolta döntését, hogy 12 hónap alatt így az angol kormány mintegy 200 millió fontnyi befizetett adótól esne el, aminek a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) és más állami szolgálatok látnák a kárát. A liga vezetése pénteken vetette fel, hogy 30 százalékos bércsökkentést javasol a játékosoknak, emellett 125 millió fonttal segíti az alsóbb osztályokban szereplő és a kényszerszünet miatt anyagi gondokkal küzdő klubokat, 20 millió fontot pedig jótékony célokra ajánl fel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük