Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Csíkban a kupadöntő

Csütörtökön a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) székhelyén kisorsolták a teremlabdarúgó Román-kupa négyes döntőjének menetrendjét. A tornának a csíkszeredai Erőss Zsolt Aréna ad otthont. A házigazda Csíkszeredai Imperial Wet a Dévai Autobergamóval, míg a címvédő Dunărea Călărași az FK Székelyudvarhellyel került szembe. Az elődöntőket március 14-én, szombaton, a finálét egy napra rá rendezik az Erőss Zsolt Arénában.

Magyarországra vágyik a Dinamo

A román bajnok Bukaresti Dinamo férfi-kézilabdacsapata ősztől a magyar élvonalban szeretne szerepelni. Azért döntöttek így, mert a román szövetség (FRH) határozata értelmében a következő idénytől csapatonként legfeljebb három olyan játékos szerepeltetésére lesz lehetőség, aki nem európai uniós állampolgár. A bukarestieknek jelenleg nyolc ilyen kézilabdázójuk van. „Ha ezt a döntést nem lehet megváltoztatni, a következő szezonban már nem veszünk részt a román bajnokságban, és az egyik környező ország, valószínűleg Magyarország élvonalában indulunk” – nyilatkozta Ovidiu Semen klubmenedzser.

A Dinamo a mostani szezonban a Bajnokok Ligája alsó ágán szerepelt, a rájátszásban elbúcsúztatta a portugál Sporting CP együttesét, a negyeddöntőbe kerülésért pedig az a Paris Saint-Germain lesz az ellenfele, amely a BL legutóbbi négy kiírása során háromszor is ott volt a legjobb négy között. Március 18-a és 22-e között Bukarestben, majd egy héttel később Párizsban méri össze erejét a két csapat. A magyar csapatok közül a Telekom Veszprém a lengyel Wisla Plockkal, a MOL-Pick Szeged a BL tavalyi győztesével, a Vardar Szkopjével játszik a továbbjutásért.

Előrehozott meccsek

A Román Labdarúgó-szövetség sürgősségi bizottsága úgy határozott, hogy előrehozza az élvonalbeli bajnokság felsőházi rájátszásában a 4. forduló mérkőzéseit. Ezek közül az Krajova és az Astra közti összecsapást rendezik meg először, március 18-án, szerdán 19 órától. Ezt követően az FC Botoșani–Kolozsvári CFR mérkőzést március 20-án, pénteken 20.30-tól, az FCSB–Medgyesi Gázmetán meccset pedig március 21-én, szombaton 20 órától játsszák le. A döntéssel a román válogatott felkészülését próbálják elősegíteni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük