Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy érem műlesiklásban

Egy érem műlesiklásban Sport

Nagybánya közelében, a Șuior-sípályán rendezték meg a 16 éven aluli alpesi sízők országos bajnokságát műlesiklásban. Az óriásműlesiklást a kedvezőtlen időjárás miatt egy későbbi időpontra halasztották. A három gyermekkorosztályban Háromszéket a sepsiszentgyörgyi Sport-All Ski Team képviselte.

Óriásműlesiklásal kezdődött az országos kiírás, de mivel a pálya felső szakaszán sűrű havazás, alsó részén viszont eső fogadta a versenyzőket, így biztonsági okokból elnapolták a próbát, akkor, amikor Bíró Maja a harmadik helyen állt.

Másnap már jobb időjárási körülmények között műlesiklásban versenyeztek sízőink, ez a megmérettetés fennakadások nélkül zajlott. A Bocz Attila edző által felkészített Hinti Rareş teljesített legjobban, másodikként végzett kategóriájában.

Hirdetés
Hirdetés

Az U14-ben versenyző Bíró Maja hatodik lett, úgy, hogy az első futam után még a 10. helyen állt, de a másodikban már a 2007-ben születettek legjobb idejét futotta. Az U16-os Barta Martina Máté egy jó első futam után a másodikban a pálya felénél kiesett.

Sízőink köszönik támogatóiknak (Kovászna Megye Tanácsa, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Tanulók Palotája, Alpin Sport Egyesület, Depo, Bertis, Bohe Car, Toro Impex , Caban Hotel), illetve a Székely Mikó Kollégium tanárainak a segítséget.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük