Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Középmezőnyben végeztek

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub képviselte Háromszéket az ifjúsági I-es pingpongozók hétvégi csapatbajnokságán, amit Câmpulung Mușcelen tartottak. A Chelmuş Ionuţ, Canea-Kocsis András, Miroiu Andrei összetételű fiúcsapat a csoportküzdelmek során a Bukaresti Steaua I. csapatától 3–0-ra, míg a Székelyudvarhelyi ISK-tól 3–1-re kapott ki, így a legények a 9–16. között folytatták a versenyt. Itt az első meccsükön 3–1-re legyőzték az FC Argeşt, majd 3–1 arányú vereséget szenvedtek a Konstancai Sportporgramos Líceumtól, ez pedig azt jelentette, hogy a 10. helyen zárták a viadalt.

A Mike Boróka, Farkas Yvett és Mihaescu Nicola alkotta lánycsapat a csoportban a Medgyesi MSK-tól és Giurgiui MSK-tól egyaránt 3–1 arányú vereséget szenvedett, de 3–0-ra nyertek a Râmnicu Vâlcea-i ISK ellen, illetve 3–1-re a Konstancai Sportporgramos Líceum II-vel szemben. Lányaink a 9–16. között 3–1-re alulmaradtak a Marosvásárhelyi ISK-val szemben, így a 13. helyen fejezték be a versenyt.

Fekete pénzek útvesztői?

Az evz.ro hírportál értesülései szerint a romániai élvonalbeli labdarúgó bajnokság (I. liga) jelenlegi résztvevői közül, az FCSB mellett még legalább hat klub részesült közvetve azokból a törvénytelen pénzekből, amelyeknek eredetével kapcsolatosan éppen az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vizsgálódik Gigi Becali és rokona, Vasile Geambazi háza táján. A gyanú szerint Becali és Geambazi jogtalanul jutott tetemes pénzösszeghez a természetben vissza nem adható földterületekért járó kárpótlás révén, mert az illető ingatlanokat jelentősen felülértékelték számukra annak idején. Az evz.ro rámutat, a kárpótlás bezsebelése után Becali és Geambazi jelentős pénzösszegeket fizetett az FCSB részéről más futballkluboknak. Éspedig: a Viitorulnak 8 millió euró játékosvásárlás címén, az Astrának 300 ezer euró kölcsön, az FC Botosaninak 2,6 millió euró, a Kolozsvári CFR-nek 1,35 millió euró, a Medgyesi Gázmetánnak 900 ezer euró, a Jászvásári Polinak 850 ezer euró, főleg játékosvásárlások, átigazolások címén. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük