Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szoros futsalvereség

Szoros futsalvereség Sport

Székely rangadóhoz illő, kiegyensúlyozott párharcot vívott egymással a teremlabdarúgó Román-kupa negyeddöntőjében a másodosztályos KSE Futsal és az I. ligás Futsal Klub Székelyudvarhely, hétfőn kora este a Kicsid Gábor Sportcsarnokban. A mieink kétgólos hátrányból felálltak, mégis az udvarhelyiek készülhetnek a négyes döntőre.

Hirdetés
Hirdetés

Jó iramban kezdtek a csapatok, a kezdeti tapogatózások után a 6. percben Kedei kíméletlenül kihasználta a hazaiak hatalmas védelmi hibáját, és megszerezte a vezetést (0–1). Nem sokáig örülhettek az előnynek, hiszen alig három perc múlva a KSE Futsal juniorja, a végig jól játszó Bandi Álmos kiegyenlített (1–1). A folytatásban Szőcs és Biró kísérleteit védte rendre Bunduc kapus, míg a KSE előre begyakorolt taktikai elemekkel próbálkozott, sikertelenül. Szünet előtt a vendégek játékos-edzője villant, a kapu előtti kavarodásban a háromszéki Mánya Szabolcs elé került a labda, ő pedig nem hibázott (1–2).

A második félidő elején az udvarhelyiek akarata érvényesült, a 22. percben Szécsi 3–1-re módosította az állást. A kétgólos hátrányba került KSE Futsal viszont nem adta fel, gyors kontráinak pedig meg is lett az eredménye, előbb Damian tálalt Gajdó elé, aki hálóba pöccintette a labdát, majd Gáll lőtte ki védhetetlenül a felső sarkot (3–3). A céhes városiak a vezetést is átvehették volna, ám három a kettő elleni letámadásaikat nem tudták góllal befejezni. A másik oldalon viszont minden összejött, az FK egy szöglet után ismét átvette a vezetést, majd egy perccel a lefújás előtt Tifán beállította a végeredményt, eldöntve a továbbjutó sorsát (5–3).

„Úgy gondolom, jó mérkőzést játszottunk, azonban vállalhatatlan hibákat vétettünk védekezésben, ezzel gyakorlatilag megkönnyítettük az ellenfél dolgát. Nem szabadna ilyen könnyen gólokat kapjunk, döntő pillanatokban ekkorákat tévednünk, ezen kell változtatnunk. Az ifjúsági játékosainkkal elégedett vagyok, jól szálltak be játékba, kicsivel több odafigyeléssel akár meglepetést is okozhattunk volna, de gratulálok az udvarhelyieknek a továbbjutásért!” – értékelt meccs után Gazda József edző.

Teremlabdarúgó Román-kupa, negyeddöntő: Kézdivásárhelyi SE–FK Székelyudvarhely 3–5 (1–2). Kézdivásárhely, Kicsid Gábor Sportcsarnok, mintegy 150 néző.

KSE Futsal: Bunduc – Gáll, Gajdó, Kanyó, Păun (cserék: Farkas – Damian, Bandi, Pakucs, Faragó, Mojzi, Barbócz). Edző: Gazda József. Székelyudvarhely: Hegyi – Szécsi, Szőcs, Biró, Tifán (cserék: Győrfi – Kedei, Kerestély, Mánya, Csog, Gálfi, Balázs, Bálint). Edző: Mánya Szabolcs.

Gólszerzők: Bandi (9.), Gajdó (28.), Gáll (33.), illetve Kedei (6.), Mánya (20.), Szécsi (22.), Tifán (34., 39.).

A negyeddöntő további eredményei: Galaci United – Csíkszeredai Imperial Wet 1–2 (0–0), Kolozsvári Clujana – Dévai Autobergamo 2–6 (1–4), Temesvári Informatica – Dunărea Călărași 3–4 . A szakszövetségnél ezután lehet pályázni a Final 4 rendezésének jogára.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük