Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Készíthetik az ütőket

Vasárnap 10 órától rendezik meg a hagyományos Kelemen Attila Emlékversenyt a kézdivásárhelyi Dobolyi Aladár asztalitenisz-teremben. A szervezők az előző évekhez hasonlóan ezúttal is két kategóriában – 20–50 év közöttiek és 50 év felettiek – várják a résztvevők jelentkezését. Nevezni a verseny napján a helyszínen lehet 9 órától.

Egyre nő a szakadék a klubok között

Az Európai Labdarúgó Szövetség adatai szerint a kontinens 30 leggazdagabb klubjának annyi bevétele volt 2018-ban, mint további 682 együttesnek összesen. Az UEFA csütörtökön közzétett beszámolójában kiemelte: a kontinens 55 élvonalbeli bajnokságában szereplő 712 klub rekordot jelentő 21 milliárd eurós bevételt ért el, ami 20 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. Aleksander Ceferin UEFA-elnök rámutatott arra, hogy miközben a pénzügyi fair play-előírásoknak köszönhetően az egyesületek pénzügyi helyzete jelentősen javult, az aránytalanságok veszélyt jelentenek az európai klubfutball stabilitására és sikerességére. A növekedés nagyobb részét, mintegy 75 százalékot az öt topliga (angol, francia, német, olasz, spanyol) generálta, míg annak több mint a fele a leggazdagabb 30 klubhoz köthető.

A kimutatás kapcsán az UEFA figyelmeztetett arra, hogy a bérek nagyobb ütemben nőttek, mint a bevételek. A spanyol La Ligában a fizetések a klubok bevételének 64 százalékát teszik ki – ami több, mint bármely más iparágban -, és a bérköltségek 35 európai klubnál érik el a 100 millió eurós határt. Az egyesületek bruttó hatmilliárd eurós bevételre tettek szert játékoseladásokból, ami 25 százalékos növekedés.

Az olimpia a tét

Az olimpiai bajnok szerb válogatott Romániát is legyőzte (15–7) a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság férfitornájának csütörtöki második fordulójában. Märcz Tamás házigazda együttese lapzártánk után mérkőzött a spanyolokkal. Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egy kvótát lehet szerezni, az európai csapatok közül az olimpiai címvédő szerbek, a világbajnok olaszok, valamint a vb-ezüstérmes spanyolok tokiói szereplése már biztos.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük