Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Készíthetik az ütőket

Vasárnap 10 órától rendezik meg a hagyományos Kelemen Attila Emlékversenyt a kézdivásárhelyi Dobolyi Aladár asztalitenisz-teremben. A szervezők az előző évekhez hasonlóan ezúttal is két kategóriában – 20–50 év közöttiek és 50 év felettiek – várják a résztvevők jelentkezését. Nevezni a verseny napján a helyszínen lehet 9 órától.

Csütörtökön edzőmeccs

A Sepsi OSK csütörtökön játssza első felkészülési mérkőzését a törökországi edzőtáborban, helyi idő szerint 15.30-tól az azerbajdzsáni Zira FK-val mérik össze erejüket a piros-fehér mezesek. A Leo Grozavu által irányított együttes péntek óta tartózkodik Belekben, ez lesz az idei első erőfelmérő a csapat számára.

Hangolnak a csíkiak

Bő kerettel kezdte meg az erőnléti edzéseket a labdarúgó II. liga február végi tavaszi rajtjára készülő FK Csíkszereda. Az első foglalkozásokon számos fiatal, U20-as játékos is részt vett. A székelyföldi csapat tíz napot Csíkszeredában készül, majd január 24-én Ciprusba, edzőtáborba vonul. Az első bajnoki mérkőzést február 22-én játssza az FK Csíkszereda, amikor az éllovas UTA gárdáját fogadják.

Edzőcsere a katalánoknál

Az Ernesto Valverde helyét átvevő Enrique „Quique” Setién a korábbi irányvonalat hozhatja vissza a Barcelona labdarúgócsapatánál, mivel a labdabirtoklásos támadófutball híve. A 61 éves spanyol szakember külföldön kevésbé ismert, de otthon mintegy húsz éve meghatározó szereplője a sportágnak. A 2017-2018-as idényben a Real Betis trénereként látványos játékot valósított meg. Mostanáig ő az utolsó, aki – 2018 novemberében – csapatával győzni tudott a Camp Nouban, nem is akárhogyan: gólgazdag mérkőzésen 4-3-ra. Ugyanezen az estén Sergio Busquets, a katalánok középpályása Setiénnek adta a mezét azzal, hogy nagyra becsüli a futballról alkotott felfogását. Elődjét, az 55 éves Valverdét hétfőn menesztették posztjáról. A Barcelona hiába nyert bajnoki címet 2018-ban és 2019-ben, futballja színtelen volt, a tréner az összjáték helyet az egyéniségek megvillanásában bízott, emiatt nem sikerült magát igazán elfogadtatnia.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük