Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az olaj az úr?

Az olaj az úr? Sport

Brit sajtóértesülés szerint van rá esély, hogy a nagy terveket dédelgető Szaúd-Arábia lesz az egyik új helyszíne a Formula–1-es bajnokságnak a következő idényben.

Az F1 elnöke, Chase Carey sosem csinált titkot abból, nagy a sorban állás a sportág ajtaja előtt, sok ország és város veszi fel a kapcsolatot velük, hogy szívesen rendeznének F1-es futamot.

Hirdetés
Hirdetés

A múlt nyáron felmerült egy esetleges Szaúd-arábiai Nagydíj lehetősége, a hírek szerint a sorozat és az évi 50 millió fontnak megfelelő összeget kínáló arab állam megállapodása már közel van, így akár már jövőre megrendezhetik az első futamukat, amennyiben annak találnak helyet a túlzsúfolt programban. Várhatóan a szezon első felében kapna időpontot, mivel a sivatagi nyár nehéz körülményeket teremtene a május és szeptember közötti időszakban.

Az olajban és pénzben dúskáló Szaúd-Arábia az utóbbi években számos sporteseményt az országba csábított, így futballdöntőknek, golftornáknak, bokszmeccseknek is volt a helyszíne, miközben az autóversenyzés felé is nyitott. Pár éve náluk rendezték meg a Bajnokok Tornáját, melyen először nyílt lehetőségük a nőknek arra, hogy felüljenek a lelátóra, miközben a szintén az FIA zászlaja alatt futó Forma–E-ben is rendeznek az államban futamot – amit szintén egy reform, a nők jogosítványszerzésének népszerűsítésére is használtak. Emellett a jelenleg zajló Dakar-rali is Szaúd-Arábiában zajlik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük