Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Továbbjutók a kupában

A Sepsi OSK-n kívül az FC Hermannstadt, a FCSB, az Academica Clinceni, a Petrolul, a Dinamo, a Jászvásári Poli és a Krajovai U verekedte be magát a labdarúgó Román-kupa negyeddöntőjébe. A nyolcaddöntőbeli összes eredmény: CS Mioveni–Hermannstadt 0–2, Kolozsvári U–FCSB 0–1, Academica Clinceni–FC Botoșani 2–0, Kolozsvári Sănătatea–FC Petrolul Ploiești 0–7, Foresta Suceava–Dinamo 0–4, Bodzavásári Metalul–Jászvásári Politehnica 0–3, Sepsi OSK–Astra Giurgiu 4–2, FC Voluntari–CSU Krajova 1–4. A Sepsi OSK sikerével zsinórban másodszor jutott be a Román-kupa negyeddöntőjébe, tavaly a Kolozsvári CFR állította meg menetelésüket a legjobb nyolc között (0–1). A negyeddöntős párharcokat jövő év március 3–5. között rendezik meg, egy mérkőzés dönt a továbbjutásról.

 

Babos Tímea harmadszor

A világelső Ashleigh Barty sikerét hozta a 14 millió dollár összdíjazású sencseni tenisz WTA-világbajnokság női egyéni versenye, miután a vasárnapi döntőben két szettben legyőzte Jelina Szvitolinát. Az ausztrál játékos a szezont a világranglista 15. helyezettjeként kezdte, 2019-ben Roland Garros-sikere mellett nyert Miamiben is. Barty pályafutása hetedik WTA-tornáját nyerte meg, sikeréért minden idők legmagasabb pénzdíját, 4,42 millió dollárt kap. A páros versenyben a címvédő Babos Tímea és Kristina Mladenovic diadalmaskodott, miután a fináléban 6:1, 6:3-ra legyőzte a cseh Barbora Strycova és a tajvani Hszie Szu-vej kettőst. A magyar játékos sorozatban harmadik vb-trófeáját szerezte meg.

 

Horrorsérülés a focipályán

Megműtötték hétfőn André Gomest, az Everton labdarúgóját, akinek a Tottenham Hotspur elleni vasárnapi bajnokin (1–1) úgy tört el a jobb bokája, hogy elmozdultak a csontok. A portugál középpályást Szon Hung Min, a londoniak dél-koreai támadója hátulról akarta szerelni, Gomes pedig ennek nyomán elvesztette az egyensúlyát, szemből ütközött Serge Aurier-rel, és a földre érkezéskor kifordult a bokája. Az eset során mindkét csapat játékosai, beleértve a kiállított csatárt is, sokkos állapotban figyelték társukat, akinek a lába természetellenes helyzetben állt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük