Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Nándor mesterhármasa

A Puskás Akadémia kiütéses, 15–0-s győzelmet aratott a megyei bajnokságban szereplő Maglódi TC pályáján a labdarúgó Magyar-kupa hetedik fordulójában. A felcsúti együttes legeredményesebb játékosa a korábbi magyar válogatott Gyurcsó Ádám volt, aki öt gólig jutott. A Puskás Akadémiánál két székelyföldi labdarúgó is feliratkozott a góllövőlistára, a Székelyföld Labdarúgó Akadémiánál nevelkedett, kézdialmási Tamás Nándor a második félidőben lépett pályára, és kevesebb, mint negyedóra alatt mesterhármast szerzett, előtte pedig a csapathoz a nyáron az FC Botoșani-tól átigazolt Fülöp Loránd is betalált.

 

Kidőltek a lányok

Térdsérülése miatt visszalépett a Sencsenben zajló női tenisz-világbajnokságtól a US Open bajnoka, Bianca Andreescu, míg a korábban Oszaka Naomi helyett beugró Kiki Bertens feladta a Belinda Bencic elleni mérkőzését. Andreescu helyét az amerikai Sofia Kenin veszi át a Bíbor csoportban, ő a mai utolsó fordulóban a címvédő ukrán Jelina Szvitolinával játszik egy mérkőzést. A találkozónak nem lesz igazán tétje, miután Szvitolina már biztosan elődöntős, mögötte a román Simona Halep és a cseh Karolina Pliskova harcol a másik továbbjutó helyért. Andreescu előtt a japán Oszaka Naomi is visszalépésre kényszerült a vb-n, ő vállsérülés miatt nem indult, de a helyére beugró Kiki Bertens sem járt jobban, miután a második játszma elején feladta a Belinda Bencic elleni mérkőzését. A tornán a két négyesből az első két-két teniszező kerül a legjobb négy közé, a Vörös csoportot a világelső Ashleigh Barty nyerte, megelőzve a svájci Bencicet, akit a nyitófordulóban legyőzött.

 

Gólözön az Anfielden

Az FC Liverpool elképesztő mérkőzésen, 5–5-s döntetlen után tizenegyesekkel jutott tovább az Arsenallal szemben a labdarúgó angol Ligakupa nyolcaddöntőjéből. Érdekesség, hogy a Liverpool az elmúlt 66 évben mindössze második alkalommal kapott hazai pályán öt gólt, 2007-en ugyancsak az Arsenal volt legalább ennyiszer eredményes (3-6) az Anfielden. A másik szerdai rangadón a Manchester United Marcus Rashford duplájával 2–1-re győzött a Chelsea vendégeként.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük