Felhívás!

Röviden

Röviden Kovászna megye

Részeg autós Szitabodzán

Szerdán a bodzafordulói közlekedési rendőrök rutinellenőrzés céljával állítottak meg egy autót Szitabodzán. A volánnál egy 69 éves, ittas-gyanús férfi ült. A leheletében 1,13 ezrelékes alkohol-koncentrációt mértek, ami igen magas és veszélyes érték. Laboratóriumi vérvizsgálatra kísérték, és az eredmény függvényében kerül megfelelő büntetőjogi besorolás alá a közlekedési kihágás, avagy bűncselekmény. (bl)

Elkobzott farakomány

Október 29-én, kedden a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság közrendészeti ügyosztályának egyik őrjárata Barátos község területén ellenőrzés végett megállított egy faanyagszállító teherautót. A gépkocsivezető hiányos iratokat mutatott be a rakományról, emiatt a rendőrök a 2010. évi 171-es számú törvény alapján megbírságolták a megbízó céget, a 4 köbméternyi fenyőfát elkobzás céljával lefoglalták. (bl)

Ivott, biciklizett, elesett

Torja községből szerdán kora délután telefonon értesítették a kézdivásárhelyi közlekedésrendészetet, hogy baleset történt a 11C jelzésű országúton. Mint kiderült, egy 70 éves férfi mértékletesnek nem nevezhető italozás után ült kerékpárra, adott pillanatban egyensúlyát veszítette, az úttestre zuhant, és sérüléseket szenvedett. A rendőrség büntetőjogi eljárást indított. Noha a férfi saját magának okozott sérülést, az ittasan történő közúti kerékpározás a súlyos közlekedési kihágások közé tartozik. (bl)

Kigyulladt egy busz

Tegnap délután kigyulladt a kisbusz Sepsiszentgyörgy és Előpatak között, az 5-ös kilométerkőnél. A tüzet vélhetően egy rövidzárlat okozta. A tűzoltóság közleménye szerint a járműben 24 személy utazott, akiket idejében sikerült kimenekíteni, így senki nem sérült.

Tökfaragó délután

November 2-án, szombaton 11 és 16 óra között töklámpásfaragó délutánt tartanak a sepsiszentgyörgyi Szimplában! A szervezők már előkészítették a tököket, és díjazni is fogják a legszebb töklámpás készítőjét. A felhívás így szól: „Amíg a férfiemberek faragnak, addig a lányok, asszonyok főzőcskéznek! Persze, fordítva is lehet.”

Bővítik a köztemetőt

Tegnapi ülésén a szentgyörgyi helyi tanács döntött arról, hogy a köztemető bővítése céljából megveszik egy helyi lakos 2900 m²-es kültelkét, amelyet a felértékelő 55 ezer lejre becsült. Ugyanakkor azt is megszavazták a tanácsosok, hogy egy Cigaretta utcai lakást, amely fölött eddig a Benedek Elek-óvoda rendelkezett, átadnak a Székely Nemzeti Múzeumnak, amely szolgálati lakásként fogja azt használni.

Drágít az Aquacov

A Közművek Rt. árnövelési szándékáról értesítette a városi tanácsot, illetve annak jóváhagyásával a közszolgáltatásokat felügyelő állami hivatal rábólintott az emelési tervekre, bár kisebb összegekre, mint azt kérte a szolgáltató. Ezeket az emeléseket az Aquacov Közösségek Közti Társulást alkotó önkormányzatoknak is el kell fogadniuk, így Tóth-Birtan Csaba alpolgármester tegnap a helyi tanács elé terjesztette a határozattervezetet. A tanácsosok meg is szavazták a vízdíj 9,8%-os emelését (3,56 lejről 3,91-re nő egy köbméter ára, amire rászámítják az áfát), míg a csatornadíj 5,3%-kal nő (2,63 lejről 2,77 lejre , + áfa).

Erdőtakarítás és faölelés

Környezetvédelmi akciót szerveznek vasárnap a Sugásfürdő felé található Honvéd-kút és Csaba-forrás környékén. Mintegy 1200 aláíró jelezte Sepsiszentgyörgyről, hogy nem szeretne a Honvéd-kúti erdő helyén egy vidámparkot látni. Az aláírásgyűjtést követően a kezdeményezők újabb akciót szerveznek. Vasárnap, november 3-án 14 órakor a Kálvin térről indul a csapat egészen a Honvéd-kútig, ahol mindenki kiválaszthat egy fát, majd azt átölelheti. Ezt követően a The WoodView Movement szervezésében szemétgyűjtés lesz a különböző kirándulóhelyeken. A takarításhoz szükséges eszközöket biztosítják, de meleg kávéval, teával és szendviccsel is várják a résztvevőket. Az eseményen kihelyezésre kerül az első WoodView Movement figyelemfelkeltő tábla is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások