Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Beköszöntött a tél Háromszéken

Beköszöntött a tél Háromszéken Sport

A havazást előrevetítő időjóslások igaznak bizonyultak, megyeszerte több településen is havazott szerdán éjszaka. Háromszék legmagasabban fekvő településén, Kommandón csütörtök hajnalban pedig 10 centis hóra ébredtek a lakók.

Hirdetés
Hirdetés

Kocsis Béla kommandói polgármester elmondta: hajnali hat–félhétkor kezdett havazni a településen, és reggelre 10 centis hóréteg borította az utakat. Ugyanakkor hozzátette, a puha hótakaró nem okozott fennakadást a közlekedésben. A helyi önkormányzat már két hete készenlétben várta a havazót, a Kommandón belüli utakat hamar járhatóvá tették.

A Kovászna–Kommandó útszakasz a kovásznai önkormányzat ügykezelésébe tartozik, és mint azt Jeszenovics Róbert Károly kovásznai alpolgármester elmondta, jelenleg is dolgoznak az útszakasz karbantartásán (erről legutóbbi Kovászna Körképünkben már beszámoltunk – a szerk.), és a havazó nem jelent akadály a munkálat befejezésében. A fent nevezett út hótalanítása közbeszerzés alatt áll, és remélik, hogy november elejére már a nyertes kivitelező is meglesz.

A megyében több helyen is hullott hó, főleg hegyvidéken, többek között Bálványoson, de értesüléseink szerint sehol nem okozott gondot a közlekedésben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük