Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Három aranyérmet nyert Szabó Norbert

Három aranyérmet nyert Szabó Norbert Sport

Szabó Norbert három aranyérmet szerzett a Plovdivban rendezett román országos pályakerékpár-bajnokságon. A Sepsi–SIC 26 éves versenyzője új országos csúccsal diadalmaskodott sprintben és az egy kilométeres időfutamban, valamint keirinben sem tudta senki legyőzni.

Hirdetés
Hirdetés

Az országos bajnokságot azért kellett Bulgáriában rendezni, mert Romániában, ahol ’90 után minden kormány „prioritása” volt az ifjúság egészséges nevelése, egyetlen használható kerékpárpálya sincs. A megmérettetésen Szabó Norbert mellett Madaras Dániel és Iulian Baciu is rajthoz állt zöld-fehérben.

Sprintben mindhárom versenyzőnk könnyedén bejutott a legjobb nyolc közé. A selejtezőből Szabó 10.1 másodperces új országos csúccsal, Madaras a negyedikként (11.6 mp), Baciu hatodikként (11.8) lépett tovább. Norbert jó teljesítményének köszönhetően bejutott a döntőbe, Iulian pedig a kisdöntőben folytatta. A bajnoki címet végül Szabó nyerte meg, Baciu elvesztette a harmadik helyért folytatott küzdelmet, így lemaradt a bronzéremről, míg Madaras Dániel a hatodik helyen végzett.

Keirinben (motorfelvezetéses üldözőverseny) Szabó és Madaras kiharcolta a fináléba jutást, ahol Norbert első, Dániel a negyedik helyen fejezte be, Iulian pedig hetedik lett.

Az egy kilométeres időfutamban csak Norbert tette próbára magát, 1:02:6-t ment, ezzel javított az amúgy eddig is általa tartott országos csúcsot. A zöld-fehérek a csapatsprintet is megnyerték, azonban egy elrontott csere miatt kizárták őket, így „csak” három aranyérmet nyertek. Soha rosszabbat!

Szabó Norbert a napokban megkezdi a felkészülést a Világkupára, ahová előtte még soha egyetlen romániai versenyző sem jutott ki.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük