Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Temerin lovasa megvédte címét

Nem sikerült győzelembe vágtázniuk a székely lovasoknak a 12. Nemzeti Vágtán. Idén összesen 72 magyarországi és határon túli település lovasai mérték össze erejüket a Hősök tere körül kialakított különleges pályán. A Székely Vágta győztese, a Kovásznát képviselő Fazakas János Alpár 10 éves, Pillangó nevű lován az előfutamban negyedikként végzett, a székely verseny második legjobbjai – Tamás Csaba és Fiber – Farkaslaka színeiben harmadikként zárták az előfutamot. A szabadkártyával kijutó Sepsiszentgyörgy lovasa, Zsigmond Jánost a 6 éves, Bizant 8C nevű lován negyedik lett előfutamában, csakúgy, mint a kecskeméti Hírös Vágta győztese, a Kézdialmást képviselő 18 éves Varga Mátyás. A Nemzeti Vágtát a vajdasági Temerin lovasa, a címvédő Nagy Arnold nyerte Fantázia nyergében. A Nemzeti Vágta a magyar lovas hagyomány ünnepe, az év legjelentősebb lovas-kulturális eseménye. Idén Kazinczy Lajos, az 1848–49-es szabadságharc vértanúja előtt tisztelgett a versenysorozat.

Tíz dobogós helyezés a szentgyörgyi sportolóknak

Csütörtöktől vasárnapi Medgidián rendezték meg a 9–11 (ifjúsági V.) és a 12–13. (ifjúsági IV.) éves korosztályú birkózók országos versenyének döntőjét, amin a Sepsi ISK (edző: Kertész Dávid, Hatos Péter, Barabás György) mellett a Sepsiszentgyörgyi MSK (edző: Mátéfi Árpád) sportolói is érdekeltek voltak. Annak ellenére, hogy egy első helyezést sem szereztek a háromszéki birkózók, jó teljesítménnyel zárták a tengerparti viadalt, mivel tíz – három második és hét harmadik – dobogós helyezést értek el.

Eredményeik: 9–11 évesek, Sepsi ISK: Victor Dumitru (59 kg) második, Nemes Nagy Maya (32 kg), Váncsa Andrea (48 kg), Román Kincső (48 kg), Tudor Dumitru (53 kg) harmadik, míg Török Szidónia (48 kg) ötödik hely; MSK: Electra Gărăiacu (30 kg) harmadik, Ștefan Huțul (35 kg) ötödik hely. 12–13 évesek, Sepsi ISK: Csatlós Krisztián (26 kg), Ilyés Norbert (72 kg) második, Dima Csongor (60 kg), Bacz Anita (34 kg) harmadik, Török Emese (37 kg) ötödik hely; MSK: Orbán Krisztián (42 kg) ötödik hely.

Hibátlan a Sepsi–SIC

A megyeszékhelyi Sepsi–SIC felnőtt férfi asztalitenisz-csapata remek teljesítménnyel, mindössze egyetlen elvesztett meccsel fejezte be az A-osztályos bajnokság első csoportjának odavágóját, és 12 ponttal vezeti a küzdelemsorozat tabelláját.

A besztercei odavágón a Laurențiu Bârlan, Andrei Bârlan, Kanabé Szilárd, Ștefan Moldoveanu, Bojan Crepulja összeállítású együttes a Kolozsvári Politechnika, a Konstancai Farul, az Aradi MSK, a Jászvásári MSK, a Kolozsvári MSK, a Pristavu Câmpulung II. és a Dési Tenis Club csapatával vette fel a harcot. Teodor Simon tanítványai az első fordulóban 3–0-ra verték a Câmpulungot, majd ugyancsak 3–0-ás sikert arattak a Kolozsvári MSK ellen. A harmadik körben a sepsiszentgyörgyiek 3–1-re verték az aradiakat, majd a Politechnika, a Konstanca, a Dés gárdájával szemben 3–0-ra diadalmaskodtak. Mivel a jászvásári csapat nem jelent meg a tornán, így mindenki, beleértve a szentgyörgyieket is, 3–0-ra nyert ellenük. A szerb Bojan Crepuljával megerősített szentgyörgyi csapat a nyári tengerparti edzőtábornak is köszönhetően nyújtott ilyen jó teljesítményt az A-osztály odavágóján, s bízzunk abban, hogy a tavaszi visszavágó után együttesünk kiharcolja a Szuperligába való feljutást.

Az A-osztály első csoportjának állása: 1. Sepsi–SIC 12 pont, 2. Kolozsvári Politechnika 11, 3. Kolozsvári MSK 10, 4. Aradi MSK 9, 5. Dési Tenis Club 8, 6. Konstancai Farul 7, 7. Pristavu Câmpulung II. 6. 

Újabb fővárosi skalp

Folytatta a bukaresti és főváros környéki csapatok elleni jó szereplését az FK Csíkszereda a labdarúgó II. ligában. Valentin Suciu edző legénysége szombaton délután hazai pályán Majzik tizenegyesgóljával 1–0-ra nyert a Bukaresti Rapid ellen. Ez volt az FK Csíkszereda negyedik győzelme a másodosztályban, és mind a négy főváros környéki csapatok ellen született: korábban a Metaloglobus (3–0), a Snagov (1–0) és a Daco-Getica (1–0) ellen nyertek a csíkiak. A következő fordulóban, október 26-án az FK Csíkszereda a Concordia Chiajna otthonában vendégszerepel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük