Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Maratonra készen

Minden készen áll Kovászna megye első, hivatalos maratonfutó-versenyére.a hétvégi Visit Covasna Marathonra. Birtalan Csanád, a Fitness Tribe egyesület tagja szerint összesen kétszázan iratkoztak be a verseny valamelyik szakaszára, a rendezvény pedig már szombaton délután elkezdődik egy Pasta Partyval, a kovásznai szívkórház melletti startzónában. Vasárnap autóbusszal indulnak a versenyzők Sepsiszentgyörgyről, a Lábasház elől Kovásznára, majd a bemelegítést és technikai gyűléseket követően, 9 órakor kezdődik a maraton. A verseny a kovásznai Tündérvölgyből indul, orbaiszéki falvakon halad át, többnyire aszfalton: Kovászna–Zabola–Székelytamásfalva–Szörcse–Telek–Barátos–Páké–Kovászna útvonalon.

Jubilál az Ida Aerobic

Idén 25 éves a sepsiszentgyörgyi Ida Aerobic, illetve 15 év telt el azóta, hogy megszerezték első Guinness-világrekordjukat. Ennek tiszteletére szombaton 17 órától bemutatót tartanak a Sepsi Arénában.

Emlékverseny a pingpongozóknak

Vasárnap 10 órától rendezik meg a hagyományos Kelemen Attila Emlékversenyt a kézdivásárhelyi Dobolyi Aladár-asztalitenisz-teremben. Az előző évekhez hasonlóan ezúttal is két kategóriában nevezhetnek a pingpongozók, 20–50 év közöttiek és 50 év felettiek jelentkezését várják a szervezők. Nevezni a verseny napján, a helyszínen lehet 8.30-tól.

Off road rendezvény Setétpatakon

A nagybaconi Off-Road Klub a hétvégén 10. alkalommal szervezi meg Setétpatakon (a Hatod alatt) az Adventure off-road tábort, amelyre három kategóriában lehet jelentkezni: 2000 köbcenti alatt, 2000 köbcenti felett (standard), valamint az open kategóriában. A versenyekre nevezni pénteken 18 órától lehet, szombaton 10 órától kezdődnek a távolsági futamok. Az ügyességi versenyt vasárnap 10.30-tól tartják, amatőr autósok, motorosok jelentkezését is várják. A díjkiosztóra 16 órától kerül sor. Az érdeklődök bővebb eligazítást Bartos Attila (0729.040.714), illetve Rebeka László (0727.275.911) szervezőktől kaphatnak.

Kritikus tömeg

A Zöld Nap Egyesület és a kézdivásárhelyi sportiroda hétfőn kerékpáros felvonulást szervez a céhes városban, az Európai Mobilitási Hét alkalmával. Gyülekező 17 órakor a sportcsarnok előtti téren.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük