Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Az OSK nyerte a székely derbit

Sepsiszentgyörgyön játszott barátságos mérkőzést szerdán délben a székely labdarúgás két zászlóvivője, az élvonalban szereplő Sepsi OSK és a másodosztályos FK Csíkszereda. A házigazda Sepsi OSK Yasin Hamed duplájával (2–0) gyakorlatilag már az első félidőben eldöntötte a találkozót, fordulás után nem született gól. A csíkiaknak ugyan megadatott a szépítés lehetősége, azonban Erdei Carlo büntetőjét Niczuly Roland kivédte. Csíkszereda legközelebb szeptember 8-án, vasárnap 13.30-tól a Konstancai Farulhoz látogat, míg a Sepsi OSK egyhetes szünet után a 9. fordulóban, szeptember 14-én 18.30-tól a Chindia Târgoviște vendégeként játszik.

Jönnek a spanyolok!

Lehetetlennek tűnő feladat vár ma 21.45-től a román labdarúgó-válogatottra (élőben a Pro Tv-n), amennyiben szeretné életben tartani a továbbjutási álmait: Cosmin Contra szövetségi kapitány csapata Spanyolországot fogadja az Eb-selejtező 5. fordulójában. A spanyolok eddig mind a négy meccsüket megnyerték a szériában, és csak a győzelem az elfogadható eredmény számukra. Azzal ugyanis öt pont távolságra tudják tartani maguktól a svédeket – akik vélhetően nyerni fognak Torshavnban –, illetve a románokat is „lerázzák” magukról, így akár csomagolhatnak is a jövő nyári Európa-bajnokságra. Minden csoportból az első két válogatott jut ki egyenes ágon a kontinenstornára. A csoport állása: 1. Spanyolország 12 ponttal, 2. Svédország 7 (8–7), 3. Románia 7 (11–5), 4. Norvégia 5, 5. Málta 3, 6. 0.

Románia és Spanyolország egyébként 16 mérkőzésen játszott egymás ellen: 5 román és 5 spanyol siker mellett 6 döntetlent jegyeztek. A tétmeccsek mérlege viszont a spanyoloknak kedvez: 5 győzelem, 4 döntetlen és 3 vereség.

Montenegróban a magyarok

Életbevágóan fontosnak nevezte a Szlovákia elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzést a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A magyar válogatott ma Montenegróban játszik felkészülési mérkőzést, négy nappal később pedig Szlovákiát fogadja Európa-bajnoki selejtezőn a budapesti Groupama Arénában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük