Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Izgalmas színházi projekt indul

Izgalmas színházi projekt indul Kultúra

Érdekel a színház? Színész, rendező, dramaturg vagy esetleg díszlettervező szeretnél lenni? Vagy csak egyszerűen egy izgalmas közösségi színházi projekt részese szeretnél lenni? Akkor a Magma Kortárs Közeg Egyesület új projektjét éppen neked találták ki.

A Play! MOBILE projekt szeptemberben zajlik a Magma Kortárs Közeg Egyesület, a Pro Progressione (HU), a Kulturanova (RS), a „di mini teatro” (FR) szervezésében, valamint a Meet Lab (HU) együttműködésével, és különlegessége, hogy színpadokká és kiállítási helyszínekké változtatja a településeket a résztvevők segítségével – magyarázta Kispál Evelin, a Magma munkatársa.

Székelyföldön három helyszínen, ötnapos táborok formájában valósul meg a projekt, melynek első állomása a csernátoni Haszmann Pál Múzeum lesz szeptember 9–13. között. Ezt követően – együttműködve a Romániai Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi fiókjának munkatársaival – az őrkői roma közösség fiatal résztvevőivel folytatódik a program. A műhelygyakorlatoknak a Néri Szent Fülöp Szociális Központ ad otthont, bemutatóra viszont Őrkőn és a város utcáin kerül sor a 7. pulzArton. Utolsó helyszínként Barót ad otthont a projektnek.

A Play! MOBILE célja, hogy ösztönözze a kulturális részvételt, hogy megszólítsa a vidéki közönségeket, és felkeltse érdeklődésüket.

Hirdetés
Hirdetés

A táborok alatt a résztvevők új tereket és történeteket fedezhetnek fel, kreativitásuk segítségével alkotva meg saját közösségi történetüket. A Play! MOBILE nemzetközi csapata segít elsajátítani az eszköz nélküli színházi módszert, a karakterépítést és a párhuzamos történetírást is. A résztvevőkkel megalkotott karaktereket és az általuk létrehozott történetet az ötnapos műhelymunka végén a település alkalmi közönségének is bemutatják.

A programra, olyan 18 évet betöltött résztvevők jelentkezését várják, akiket érdekel a színház, vagy azokat, akik egyszerűen csak nyitottak és kíváncsiak az újdonságra, az önkifejezés új formáit szeretnék megtapasztalni, akiknek kihívást jelent a csapatmunka és az ismeretlen egy olyan helyen, ahol bármi megtörténhet.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a részvétel ingyenes, viszont a helyek száma korlátozott. Jelentkezni a www.magma.ro honlapon, a magma@maybe.ro e-mail-címen lehet, vagy Dimény-Haszmann Orsolyánál a 0746.103.796-os telefonszámon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük