Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Újra a keletiben

A romániai bajnok Sepsi–SIC-et a női kosárlabda Európa-kupa tegnapi, müncheni sorsolásán a kiírás E-csoportjába sorolták, ahol a török Galatasaray SK, a lengyel Artego Bydgoszcz és a svéd Lulea Basket lesz az ellenfelünk. A török csapat az előző idényben a negyedik helyen végzett hazája bajnokságában, a lengyel együttes a hatodik, míg a svéd gárda a harmadik pozícióban zárta hazájában a pontvadászatot. Az időpontokat egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A Sepsi–SIC ezúttal is a Keleti Konferenciába kapott besorolást, zsinórban harmadszor indul a második számú európai kupasorozatban. A magyar csapatok a Nyugati Konferenciában versengenek. Az októberben rajtoló Európa-kupára 38 csapat nevezett, amelyhez az Euroliga három selejtező párharcát elveszítő együttes csatlakozik.

Férfiak is elődöntőben!

A női nemzeti csapat után Magyarország férfi vízilabda válogatottja is bejutott a dél-koreai világbajnokság elődöntőjébe. A negyeddöntők eredményei: Magyarország – Ausztrália 10-9 (3-3, 2-3, 3-1, 2-2), Olaszország – Görögország 7-6 (2-2, 2-1, 2-3, 1-0), Spanyolország – Szerbia 12-9 (2-1, 5-2, 3-4, 2-2), Horvátország – Németország 10-8 (1-2, 3-1, 3-3, 3-2). A csütörtöki elődöntők: 11 órától Horvátország – Spanyolország, 12.30-tól Magyarország – Olaszország. A női elődöntők időpontja: szerdán 11 órától Amerikai Egyesült Államok – Ausztrália, 12,30-tól Magyarország – Spanyolország.

Miláké a legjobb idő

A vizes vb-n tegnap Késely Ajna 6. lett 1500-on, Kozma Dominik 7. 200-on. A férfi 200 m pillangóúszás elődöntőjét Milák Kristóf hatalmas előnnyel nyerte meg, s jutott be a ma 14.45-kor esedékes döntőbe (M4). Kenderesi Tamás ugyanitt a 8-9. helyen végzett, lapzárta után, szétúszás révén dőlt el, hogy végül bekerült-e a legjobb nyolcba.

Ötödik a kardcsapat

A Budapesten zajló vívó-világbajnokságon a magyar női kardcsapat 45:38-ra kikapott a legjobb nyolc között Olaszországtól, majd az 5-8. helyért Kína ellen Márton Anna remek fordításával győzött, aztán az 5. helyért Ukrajna ellen is nyert – ezúttal Pusztai Liza a meccs közepén bemutatott 11:2-es sikerével fordítva.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük