Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Székelyudvarhelyen a pilóták

A hétvégén rendezik a hazai ralibajnokság negyedik futamát, a Hargita Ralit. Székelyudvarhely hetedik éve ad otthont a ralinak, 2016-tól aszfaltútra tért át a mezőny, azóta változatlan pályákon zajlik a verseny. A futamra összesen hetvennégy páros nevezett, az országos bajnokságban ötvennégyen, a veteránok pontvadászatában öten, a rali–2-ben tizenöten szállnak harcba a pontokért. A hazai mezőny mellett nyolc magyarországi pilóta is nevezett, a gyorsasági szakaszon a sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor és navigátora, Rareş Fetean új autóval, egy Ford Fiesta R2T-vel versenyez. A Hargita Gyöngye Rali összhossza 413,51 km, ebből 121,65 km a mért szakasz.

Győzött a magyar bajnok

A Ferencváros 2–1-re nyert a Groupama Arénában a Bajnokok Ligája első selejtezőkörének első meccsén a Ludogorec ellen, így jövő hét szerdán előnyből várhatja a visszavágót a magyar bajnok. Az utóbbi nyolc év bolgár bajnokánál Cosmin Moți végig játszotta a mérkőzést, a tavalyi gólkirály Claudiu Keserű viszont a kispadról követte társai játékát. A visszavágót jövő szerdán rendezik Razgradban. A párharc győztesének a második körben a luxemburgi Dudelange, vagy a máltai Valletta FC lesz az ellenfele, ott 2–2 lett az első meccs végeredménye.

Változások Szatmáron

A várakozásoknak megfelelően nem folytatja pályafutását a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatában az amerikai Dlesha L’loyd. A 32 éves amerikai kosárlabdázó nem teljesített a várakozásoknak megfelelően, így most Franciaországba szerződött, ahol a harmadosztályos Pays Voironnais Backet Club csapatában fog játszani. Az már korábban kiderült, hogy Andra Mandache két szezon után sepsiszentgyörgyi zöld-fehérre váltja a szatmári piros-fehér mezt. Ugyan hivatalosan még nem jelentették be, de az edző, Maikel Lopez is biztosan Kínába folytatja pályafutását. Egyelőre egyedül Alina Podar az egyetlen bejelentett újonc, de a VSK-nál marad az elmúlt idény legjobbja, Brittany Denson, továbbá meghosszabbította szerződését a két alapember, Oláh Andrea és Andreea Huțanu is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük